Slumpad post: Där!
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Stensjön igen

| 2022-09-27, 20:50

I söndags tog jag mig i kragen och drog till Stensjön. Egentligen hade jag för ont i höften/skinkan men vädret och naturen lockade alldeles för mycket. Det gick, men det kändes.

Vid halv 8 svängde jag och Raffe in på parkeringen som var rätt fylld – av tältande småbarnsfamiljer skulle det visa sig.

Tystnaden.

Nästan så man hör den.

Sen började det knäppa i blåbärsriset och det tog en liten stund innan jag fattade att det hade börjat regna. Det höll på en bra stund men inte så jag blev blöt av någon konstig anledning.

Hade med frukost som jag intog vid vattnet efter kanske 1/3 eller så.

Efter 3,5 timme var jag tillbaka vid bilen och då hade vi tagit ett par stunder vid strandkanten och vilat ihop. Underbar dag!En praovecka

| 2022-09-25, 17:27

Halva praon är gjord och det är lite ovant att Joel går till “jobbet” och inte till skolan. Han verkar gilla det och kommer oftast hem med något han köpt. Farligt jobb – man blir sugen på mycket.

Han har fått packa upp varor mest men även testa på att sitta i kassan.

Han hoppas kunna få extraknäcka när han praoat klart vilket vi hejar på eftersom det är en väldigt bra erfarenhet.

Han är rätt trött på kvällarna, både allmänt och i kroppen.Kvällsrunda till Flaten

| 2022-09-25, 17:24

I torsdags tog jag bilen till Flaten med Raffe. Är lite trött på att strosa runt häromkring så skönt att bryta mönstret ibland.

Inser lite nu och då hur fantastiskt lyxigt att ha såna här platser så nära. Vilken kväll!

Riktigt underbart så här års för ingen annan är ute när mörkret faller på!Olika helger

| 2022-09-25, 17:04

Tänk hur olika helger kan vara ändå. Förra helgen var jag och Raffe i Blomtorp och den här helgen softade vi hemma.

Jag och barnen inledde helgen på Jumpyard i fredags och jag tror att min kropp inte var helt redo för på morgonrundan på lördagen surade den ur och ryggen blev sned. Suck. Nu har jag mejlat min osteopat och så får vi se när jag kommer dit. Vägrade dock låta de hindra mig så jag lyssnade på min nya P1-favorit (nu när jag lagt ner sommarprat för ett tag), Byrådet.

 • Städade båda badrummen. Det nedre bättre för där uppe skippade jag duschdörrarna men inte nere.
 • Röjde en del i lite olika delar av huset
 • Läste ikapp lite olika tidningar
 • Kom ikapp med diverse mejl
 • Klippte Raffes klor och lite päls där det fanns tovor
 • Betalade räkningar och lite sånt meck
 • Beställde lite olika saker till Raffe, mig, och den som fyller år snart
 • Kvällsrunda med lite grannar för att plocka äpplen.
 • Idag drog jag till Stensjön med Raffe
 • Sov en stund i badkaret
 • Klippte häcken på framsidan
 • Läste i solen in hängmattan på baksidan med Raffe bredvid
 • Tagit ner lite vinterkläder

Har lite saker jag vill blogga om, skulle vilja fixa i hobbyrummet, spela lite geoguessr och skulle behöva preppa lite jobb.

Får se om det blir något av dessa.Årets sommarpratare 2022

| 2022-09-22, 20:18

Under sommaren har jag försökt lyssna lite mer aktivt på radio och då är sommarpratet en bra grej att ta till. Jag började ha min halskragehögtalare på vissa hundrundor och vips har jag hunnit lyssna massor. Lyssnat med musik vilket ger mig väldigt bra tanke- och reflektionspauser.

Vilken bredd! Vilken fantastisk blandning människor, erfarenheter och insikter. Vilka liv och erfarenheter man fått ta del av. Wow!

 1. Christian von Koenigsegg – hade jag egentligen inte tänkt lyssna på men röjde i köket där radion finns och då brukar jag lyssna på P1. Intressant historia att ta del av även om det kändes väldigt överklass. De jobbade dock extremt hårt så det har inte kommit gratis utan verkligen varit en resa som heter duga. Imponerande!
 2. Charlotte Kalla – blev inte riktigt som jag förväntat mig men ändå bra. Om hur hon började åka skidor, och hur hon slutade. Och om den legendariska stigningen i slalombacken. Minns hur mycket mamma gillade Charlotte.
 3. Camilla Hamid gillade jag mycket hos Carina Bergfeldt och har ett par av hennes böcker. Oerhört bra prat. Kanske inte så mycket nytt efter Carinas show men helt klart mer på djupet kring dessa saker. Älskar hennes inställning. Klarar dock inte av att följa henne på instagram för jag vill baka allt.
 4. Gudrun Persson som är Rysslandsexpert lyssnade jag lite halvhjärtat på faktiskt (rensade på vinden) och vet inte om jag fick ut så supermycket av.
 5. Amat Levin – svart historia. Så sjukt lite jag vet egentligen. Pinsamt hur vi i väst ignorerat och förvridit.
 6. Bengt Einar Sotarn Johansson – vilket annorlunda liv. Har aldrig tidigare hört talas om honom så otroligt intressant att lyssna på hans historia utan några förutfattade meningar.
 7. Josef Fares har bytt bransch, för typ 12 år sen, vilket jag helt missat. Vilken passion och drivkraft. Orädd att gå all in för det han tror på. Speldesigner. Vilken grej! Blev genast sugen på att testa de spel han designat!
 8. Hedvig Lindahl gav insikt i hur mycket som hänt under hennes 20 år i fotbollen (på hög nivå). Trots det finns det mycket kvar att önska.
 9. Emma Hamberg gav väldigt mycket att tänka på. Kring livet. Hur vi resonerar, hur vi funkar. Vad som kan hända. Att livet ibland överträffar fantasin. Lyssnar gärna om.
 10. Sverker Jörlin skulle jag kunna lyssna på igen. Så många insikter kring livet, ångest, Norrland, klimatet och massa annat.
 11. Emanuel Karlsten skulle jag oxå kunna lyssna på igen. Hans insikter är djupa och jag förstår bättre varför jag gillar att följa honom i sociala medier.
 12. Stefan Krakowski tog upp ett intressant ämne. Något skavde lite men jag kunde inte riktigt sätta fingret på det. Så läste Jag Nina Rungs reaktioner. Funderade lite. Kände inte helt igen mig i det. Sen läste jag ytterligare någons reaktioner på Ninas reaktioner och till slut visste jag inte riktigt. Är nästan sugen på att lyssna om.
 13. Kateryna Martyniuk ger insikt i hur det påverkar att leva mitt i ett pågående krig. Oerhört intressant.
 14. Jacob de Geer som grundade iZettle gav insikter i hur mycket jobb det faktiskt ligger bakom de flesta framgångssagor. Och man offrar andra delar av livet helt enkelt.
 15. Mian Lodalen kan jag tänka mig att lyssna på igen. Vilka insikter, klokheter och provokationer. Lite högt och lågt. Gav mycket att tänka på.
 16. Stefan Ingves gav en insikt i vad som händer bakom kulisserna på den globala marknaden kring banker. Så otroligt mycket man inte vet.
 17. Sara Hector ger en ärlig bild av sitt liv som idrottsperson. Livet som ändå pågår samtidigt som vi bara ser korta sessioner när de presterar och lyssnar på några korta intervjuer.
 18. Anne-Marie Eklund Löwinder var superintressant att lyssna på. Internat och säkerhet. Frihet och ansvar. Det behövs fler kvinnor inom IT och IT är inte bara att koda. Punkt
 19. Vigdis Hjort gav insikter i sammanhang jag aldrig rört mig i – fängelse. Insikter om att vi (i detta fall iofs Norge men gissar samma här) helt klart kan göra bättre för människor som hamnar i utanförskap.
 20. Katrine Marcals prat gav många tankar kring manlighet, jämställdhet, likheter och olikheter. Nog ett jag kan tänka mig att lyssna på igen.
 21. Siv Malmkvist – född 36 och pratar mest om uppväxten. Perspektiv! Hon föddes 1936 – tre år efter mamma. Tänkte mycket på henne när jag lyssnade. Vilken skillnad på liv då och nu.
 22. Pär Lernström pratar om sin uppväxt och relationen till sina föräldrar. På slutet när han hyllar mamman kommer tårarna. Fint prat.
 23. Emma Schols har jag oxå sett hos Carina Bergfeldt men här pratar hon inte bara om själva räddningen utan om vägen tillbaka. Hur hon perioder fått ta emot hat från olika håll på grund av olika saker. Påverkade mig en hel del att lyssna på detta.
 24. Farshid Jalalvand berättar sin historia på ett intressant sätt. Sonen finns där hela tiden och verkar vara en knytpunkt för honom. Många intressanta tankar om vem man är, har vi en själ och så vidare.
 25. Elin Röös är it-personen som blev klimatforskare för att det skavde. Bra, sakligt program om att det är bråttom, vi kan göra saker på flera nivåer men vi måste göra och sluta prata.
 26. Karin Stöckel om arbetslivet i gruvan. Vilket annat liv! På så väldigt många nivåer. Snacka om att göra skillnad i en mansdominerad värld.
 27. Jacques Mwepu om sin uppväxt i Afrika, varför han kom till Sverige, om livet i Sverige och hur han kom att jobba inom kriminalvården och en del om det jobbet. Mycket lyssningsvärt!
 28. Åke Sellström pratar om en dimension av krig som man sällan ser. Han har varit jobbat för FN och är även kemist med specialitet på massförstörelsevapen – kemiska. Vilket liv!
 29. Gregor Zubicky som pratar om sitt liv och lite kort om sin sjukdom som tvingade honom att sluta spela oboe. Vilken uppväxt! Att man kan ha det så olika. Trodde först att jag faktiskt inte orkade lyssna men det var riktigt bra.
 30. P-A Åhlén som jobbar med biologisk mångfald. Oerhört insiktsfullt och jag fick nya tankar om en del – tex turistjakt i Afrika. Mycket man inte vet när man inte är insatt i ämnet och bara lyssnar på stormar i sociala medier.
 31. Lusine Djanyan som berättar om Pussy Riots resa, och sin resa. Galet mycket jag inte har koll på. Migrationsverket får sig en dänga när de 2018 i deras beslut att de inte får stanna säger något i stil med att Ryssland är på väg att bygga upp demokrati. Yeh, sure.
 32. Hana Al-Khamri som jämför Saudi-Arabien nu med Sverige för 100 år sen. Otroligt intressanta insikter hon ger.
 33. Robert Ashberg som jag har fördomar om men faktiskt fick ge mig på en del.
 34. Jörgen Persson med fokus på sin väldigt speciella karriär. Vilken resa!
 35. Bert-Åke Varg som under sitt liv upplevt sjukt mycket. Det har hänt så galet mycket i världen.
 36. Marie Agerhäll som berättar om jakten på vad hon ska bli när hon blir stor. Underbart mycket igenkänning i hur det var att växa upp.

Mycket möjligt att jag kommer lyssna på fler men nu vill jag inte vänta med den här längre. Inser även att jag gått över och lyssnar på lite andra saker ibland.

Tidigare år: 20172018 & 20192020, 2021


En tur till Blomtorp

| 2022-09-18, 20:45

Förra våren köpte Anna med familj ett sommarställe på Kinnekulle och den här helgen drog vi dit för att träffa Anna E och Anse. Raffe fick följa med men övriga hundar stannade hemma.

Vilken helg!

Vädret var helt fantastiskt, likaså sällskapet. Har varit lite mycket med olika saker på jobbet så otroligt skönt att pausa från allt.

Raffe markerade rätt hårt och det kändes liiiite som ett misstag att ha tagit med honom men vi snackade ihop oss lite och jag började ligga lågt så sa de till. Han muttrade lite, men gav sig snabbt. Han slutade inte säga ifrån men det blir softare och bättre.

Mycket bra träning för oss båda.

Långpromenad på lördag förmiddag. Sen bilutflykt på eftermiddagen och idag var det långrunda på förmiddagen.Almer, Veronica: Uppbrottets tid

| 2022-09-14, 19:49

Det såg ju lite ljusare ut i slutet av andra delen, och nästan hela trean såg jag ett härligt slut framför mig.

Så blev det inte.

Den kallas historisk romantik och ja kanske. Den är iaf inte feelgood. Tyvärr.

Den är absolut ok att läsa men jag får ingen energi av att det går i motvind hela tiden.

Nu siktar jag på att läsa något upplyftande!Utvecklingssamtalsdag

| 2022-09-13, 17:25

Tycker dessa dagar är rätt ofta och ändå är det bara en gång per termin.

Eftersom Joel är hemma sjuk körde vi hans digitalt med mentor. Alltid lika intressant att få lite mer inside. Känns som att det rullar på rätt bra.

För Simon drog jag och John till skolan för att träffa hans mentor utan Simon. Även det intressant och hon är otroligt vettig vilket känns oerhört skönt. Känns som att vi har en plan framåt i det lilla så får vi se vad som händer sen.En kvällsrunda vid Flaten

| 2022-09-12, 18:13

Är ibland lite trött på samma rundor så i fredags kväll tog jag bilen till Flaten med Raffe. Wow!

Himla härligt med kvällssol och lite andra miljöer.Geoguessr

| 2022-09-12, 7:05

I present så fick Joel en årsprenumeration på Geoguessr (som han önskat sig). Efter lunchen igår så körde vi hela familjen från varsin dator med discord på voice.

ASKUL!

Sjukt roligt att landa var som helst på jorden och få gissa plats samtidigt som de andra och försöka komma närmast.

Vi testade både i lag två och två, och det mycket stressigare alla mot alla – där en åkte ut i varje runda.

Otroligt intressant att man rätt ofta med hjälp av naturen, vägar och viss mån skyltar kan gissa ganska rätt.