Slumpad post: Status på kroppen
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Snott paket

| 2023-12-02, 17:10

Härom kvällen kom en leverans från Adlibris 20.25. Jag såg inte mejlet och satt upptagen med en grej så när jag såg det en knapp timme senare. Gick ner och ut men såg inte paketet. Gick och kollade i brevlådan. Slog mig att jag nog fått en bild i mejlet. Kollade.

Hmm…

Spanade lite i snön, och funderade på tider och insåg att det fanns en uppsättning för färska skoavtryck. Någon hade gått och snott paketet!

Jag och John klädde på oss och gick en sväng med Raffe för att kolla. Precis i en skogsbacke intill såg Johns hökögon en röd flärp och en bit längre upp låg paketet. Tomt.

Vi gick en lite runda för att se om boken och de två spelen låg någonstans slängda men nope.

Jag tröstar mig med att vi har både böcker och spel så det räcker egentligen och att dessa kanske blir väldigt uppskattade julklappar?

Kommer ha liiite bättre koll framöver på paket som är på väg, och om jag kan så kommer jag välja att de ringer på.Just nu december 2023

| 2023-12-02, 16:53

November var rätt grå/brun och allmänt mörk tills sista veckan eller så när det blev kallt och det kom snö. Underbart avslut!

Just nu läser jag både Livskoden enligt hjärnan av Lena Skogholm och Inte vilken håla som helst: Från strandvägen till Stallarholmen som är intressant för den är inte den vanliga romance-boken känns det som. Gillar! Med bokcirkeln läser vi fortfarande Startup, scaleup, screqup av Jurgen Appelo och den är en bok som hjälper en att reflektera över sina erfarenheter. Har nästan lite för många sidor kvar i boken Byggekologi till träffen i veckan som kommer men siktar på att läsa mycket imorgon. Har även fått Anna Tebelius Bodins nya bok Motivation som jag är oerhört sugen på att ge mig på.

Just nu tittar jag, John och Simon inte på något efter att ha sett klart Loki. Jag och Simon tror vi vill se Squid Game realityshow (där lär ju ingen dö iaf) och familjen har planer på att se Solsidan! Ligger som vanligt efter på Premium men har plan på att ta igen snarast.

Just nu lyssnar jag julmusik igen. Annars mest tystnad när jag är ute och går. Gillar att lyssna på mina tankar. Det blir en del P1 dock, både i köket och i bilen.

Just nu njuter jag av att kunna kontrollera min tid så mycket bättre som egen med två olika uppdrag. Hittat en ganska bra balans nu tror jag. Känns overkligt fortfarande att det är jag själv som bestämmer och jag njuter väldigt av att kunna skicka fakturor. Njuter orimligt mycket av naturen i vinterskrud. Fantastisk känsla att gå ut nu!

Just nu längtar jag efter kursdagarna i Borlänge och efter att ha julmys här hemma. Kanske fika och spela spel lite mer.

Just nu tränar jag varje morgon (ok, jag har skjutit på det till senare på dagen kanske 3 gånger). Fortfarande 10 min och ganska lika pass. Hittar på fem övningar varje gång. Funkar väldigt bra! Gör en del rörelseövningar på Rafferundor och det blir i snitt drygt 10 000 steg varje dag.

Läs liknande hos: Enligt OVästmanländskanOch dagarna gårFiktiviteterLottens bokblogg (Erikas bokprat)

Tidigare: 2023 – janfebmarsaprilmajjunijuliaugustiseptemberoktober, november
Samlingsöversikt


Vinter!

| 2023-12-01, 6:17

Efter en rejält regnig och trist första halva av november så har nu kylan och snön äntligen kommit.

Det är typ magiskt att vara ute!

Jag och Raffe körde utefrukost i måndags och det är så härligt att få vara ute. Vi såg kronhjortar (tror jag det är iaf) och massa olika spår i skogen. Att se spåren får mig att inse att det pågår ett liv där, när vi inte är där. Perspektiv!

Jag och Simon har tagit ett par lunchrundor oxå eftersom jag oftast tar morgon och kväll och då blir det inte så mycket ljus.Det blev ett rekord i lästa böcker!

| 2023-11-25, 16:34

Det är mer än en månad kvar av året men jag har nu läst fler böcker än något år sen jag började räkna 2006. Redan i augusti hade jag läst lika många som förra året.

Det är ju lite klurigt att räkna böcker ändå tycker jag. Jag bläddrar ju en hel del faktaböcker och vissa år har jag läst enorma mängder barn- och ungdomsböcker för barnen. Men här väljer jag att räkna bara de jag faktiskt läst från pärm till pärm och för mig själv.

Först 2015 började jag blogga om barnböcker – det var väl då vi på riktigt bara läste kapitelböcker. Så att jag bara läste 17 böcker det året hade nog att göra eftersom jag högläste Harry Potter (4 500 sidor bara… ).

Älskar att kunna kolla tillbaka på alla böcker jag har läst och att se statistiken är även det roligt.

Vi får se vad jag landar på till slut. Kanske kan komma upp i 60 böcker? Följer flera bokbloggare som läser över 100 böcker per år och jag kan inte för mitt liv förstå hur man lyckas med det.Persson, Ann-Charlotte: Höst i Fågelkärr

| 2023-11-24, 14:49

Gav mig såklart på den här direkt för jag ville hänga mer i Fågelkärr. Lite besviken på att den här är mycket kortare än de andra två!

Underbart att få veta mer om de olika relationerna som pågår i Fågelkärr, plus att det dyker upp lite nya personer vilket är uppskattat.

Det hinner hända mycket i boken, nästan så jag blir lite matt. Tycker gärna de kan få landa lite och ta det rätt soft på landet och slippa den där stressen hela tiden.

Uppskattar att det är flera olika åldrar på huvudpersonerna, inte bara åldrar som skiljer utan livssituationer och erfarenheter. Det tillför verkligen mycket.

Hoppas innerligt att det är fler böcker på väg för jag vill verkligen veta hur det går för dem.Garden leave helt klart över

| 2023-11-20, 9:02

2023 blev ju ett väldigt oväntat år måste jag erkänna.

Jag var helledig från vanligt jobb från 24 februari och 3 månader framåt. Sen jobbade jag deltid över sommaren för att i mitten av augusti kliva på ett uppdrag till. Det första tog slut i mitten av september och jag hade några (typ 2) lugna veckor innan jag dök på ett nytt uppdrag och vips blev det fullt upp.

Simon var förkyld så jag passade på att jobba och helt plötsligt insåg jag att jag jobbade för mycket, igen. Det är ju så jäkla roligt och dessutom väldigt taggande att få skicka fakturor.

När jag tänkte efter så funkar det ju inte att jobba 40 timmar och utöver det läsa högskolekurs på 25%, plus situationen med Simon.

Så i november har jag taggat ner lite. Lite klurigt men jag tycker jag börjar hitta en balans.

Lustigt hur jag som inte tänkte att jag jobbade faktiskt klämde in mer än heltid. Konstigt hur hjärnan funkar!Årets julkort 2023

| 2023-11-19, 21:32

Dags igen. Har tänkt det flera helger men det har passat dåligt. Idag efter lunch tog vi oss i kragen och hela familjen gick för att leka med Raffe och ta bilder.

Det blev ett gäng bilder och det fanns minst en som funkar som julkort. Inte helt enkelt det där ju.

  • Gärna utomhus – perfekt väder diag
  • Få till en bild där alla är med (även Raffe) – han vill ju gärna leka
  • Gärna synka beställningen med någon rabatt hos Ifolor –  även den här gången (blev 20%)
  • Hitta en mall på ifolor som funkar – finns bortåt 100 mallar (plus valet om stående eller liggande).
  • Skriva baksidan – valde att köra samma text (nästan) men ändra färg och även font.
  • Kolla vilka vi ska skicka till så vi vet hur många vi ska beställa – chansade återigen lite på ungefär samma mängd som förra året (10 x 10)

Nu är beställningen skickad och någon gång i december ska de skrivas, och frimärken ska köpas.Dagar i Bohuslän

| 2023-11-19, 21:19

Förra veckan var det dags för det tredje tillfället på kursen och den här gången skulle vi hålla till i Gerlesborg i Bohuslän.

Vi fyllde en elbil strax efter lunch på onsdagen och styrde kosan västerut. Framme vid 21-tiden vid Villa Akvarellen där vi skulle bo två nätter. Otroligt mysigt!

Sen följde mycket snack, 2 x 3 timmars föreläsning kring byggkonstruktioner och material. Wow! Så otroligt mycket kunskap och inspiration av John som höll dagarna (typ ny för oss).

Vi gjorde även fyra studiebesök, ett äventyr i en spricka i ett berg, soppmiddag på Café Olivia innan det var dags att åka österut igen.

Mycket glad att jag prioriterade att åka hit då det gav väldigt mycket.Persson, Ann-Charlotte: Sommar i Fågelkärr

| 2023-11-19, 20:59

Underbart att kunna fortsätta läsa om alla i Fågelkärr. Helt suverän idé att ha så många parallella historier faktiskt.

Känns lite som en mellanbok (vilket det ju är) för det blir lite motigt på alla fronter. Sista 50-100 sidorna väger lite upp mot det och vissa saker börjar lossna.

Blir oerhört sugen på att flytta ut på landet med härliga (och/eller intressanta) grannar i olika åldrar.

Det finns en del saker som min kontrollhjärna inte tycker hänger ihop men jag gör mitt bästa för att ignorera dem och njuter av fantastiskt bra läsflyt!Vilse bland diagnoser och hemmasittare

| 2023-11-19, 20:57

När jag var på Hela spektrat i våras dök Charlie Michaelsen upp och drog lite ur sin show. Uppskattade det enormt mycket så jag har hållit lite koll på när hon skulle ha ett tillfälle i Sthlm. När detta dök upp hörde jag av mig till en annan förälder (och schnauzerägare) vars ena barn oxå har utmaningar med skolan. Hon hakade på och i fredags var det dags.

75 minuter utan paus kändes som en kvart. Högt och lågt. Skratt och ont i hjärtat blandades i en fantastisk blandning. Mycket igenkänning och det ger så mycket insikt i att livet är så olika för olika familjer.

Kan varmt rekommenderas för alla som lever nära någon med npf.