Slumpad post: Gå till Bagis
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Kryddhylla

| 2006-08-24, 11:12

KryddhyllaTidigare har vi haft alla våra kryddburkar i ett vanligt köksskåp. Problemet blir att man inte får någon överblick över vilka kryddor som finns, eftersom de hela tiden tenderar att hamna bakom varann. Följden blir att man inte använder rätt kryddor, och inte tillräckligt ofta. Maten smakar lite sämre och i förlängningen blir livet en smula tråkigare.

Lösningen blev att bygga en kryddhylla! Kryddor ska stå mörkt och därför sitter den på insidan av en skåpsdörr. Hyllorna i skåpet har förkortats med 45 mm så att kryddhyllan får plats när dörren stängs.

Byggbeskrivning
Hyllan består av två sidor 43x8x630 mm, fem hyllplan 21x8x290 mm och fem stödlister 8x8x306mm som håller kvar kryddburkarna på hyllplanen.

Hyllplanen ligger 125 mm ifrån varann i höjdled och stödlisten ligger med sin underkant 17 mm över överkanten av varje hylla. Hyllan är fastsatt i skåpsdörren med 4 st 30 mm vinkeljärn. Alla skruvade och limmade och alla skruvhål är förborrade.8 kommentarer to “Kryddhylla”

 1. sandra says:

  Det blev ju bra.
  Själv har jag mina i en bredkökslåda vilket fungerar kanon oxå. (givetvis med ikeas “halka inte runt i köket matta under”) 😛

 2. sue says:

  Ah, det var ett annat alternativ för oss, men vi hade för få lådor… Köksrenovering finns i planen 🙂

 3. sandra says:

  vad vill du ha för kök?

 4. sue says:

  Ingen aning faktiskt. Ett bra och billigt 🙂 Det viktigaste är nog att få hjälp med hur vi får det smart. Så vi ska väl under hösten kolla runt och be om förslag på hur vi kan ha det. Sen blir det nog IKEA för de verkar vara billigast.

 5. Anna says:

  Vad bra det blev! Verkligen utrymmesbesparande tillika praktiskt. Den bästa kombon! Dessutom ska ju kryddor förvaras mörks, tre överraskningar i en på något sätt.

 6. […] det gamla köket hade jag gjort en kryddhylla som satt på insidan av ett skåp. När köket gjordes om fick vi en extra skåpslucka framför […]

 7. Markus says:

  Men hur orkar dörren med den påfrästning som blir av ca 50 kryddburkar?
  Känns som att gångjärnen ska ge efter när man man använder kryddorna flitigt.

  • John says:

   För oss höll gångjärnen och jag tror aldrig det var något problem faktiskt. Det är IKEA’s standard gångjärn och de håller nog för rätt mycket. Dock blev skåpsdörren mycket riktigt tung och det var även anledningen till att vi övergav idén – dörren blev för tung och skramlig att öppna/stänga. Istället flyttades samma kryddhylla till “skåpet” ovanför fläkten: http://josjos.se/blog/2008/05/31/kryddhylla-21/

Kommentera