Slumpad post: Rensa: dag 3
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Tränings- och förkylningsteorin

| 2006-09-23, 22:16

Tränings- och förkylningsteorin

När man börjar träna, blir man förkyld precis när det börjar kännas roligt att träna. Förkylningen varar tillräckligt länge för att man ska hinna tappa intresset för träningen.6 kommentarer to “Tränings- och förkylningsteorin”

 1. Anna says:

  Teorin stämmer bra. Jag har lärt mig att det gäller att vara rätt förberedd när man börjar träna. Omställningen är stor för kroppen att plötsligt börja användas. Därför är det viktigt att ha bra vanor som rustar kroppen inför omställningen, tex goda mat-, dryckes- och sovvanor. Om man inte har tagit hand om sig drabbas man lättare av förkylningar när man drar igång träningen, istället för att ge en ökad motstådskraft som effekten blir på längre sikt.

  Tränings- och förkylningsteorin är vetenskapligt belagd på någon nivå. Men man kan också säga att den går att motbevisa genom mental träning. Att besegra motståndet är inte lätt, men när man gjort det så känns det sååå bra.

 2. John says:

  …eller så kan man se verkligheten i vitögat och bli en soffpotatis (med väldigt få förkylningar)?

 3. Anna says:

  Absolut!

 4. Niklas says:

  Eller ett tredje alternativ, strunta i förkylningen…Den funkar, jag VET!

 5. sue says:

  Kan intyga att detta gäller. Började träna för några veckor sen och kände mig mycket peppad. Nu har jag varit förkyld/ont i halsen i en dryg vecka… Har redan börjat glömma att jag kommit igång!

 6. […] Väl hemma var jag såklart tvungen att prova den. Det blev äpplejuice, apelsinjuice och plommon/melonjuice. Otroligt gott! Sen var den faktiskt inte så jobbig att diska så jag tror att den kommer att användas en hel del. Kanske kan den motverka förkylningsteorin? « Förkyld | Home […]

Kommentera