Slumpad post: Norrut
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Ingen dator

| 2007-02-01, 22:21

Häromdagen när jag satt vid datorn och “datade” bestämde den sig plötsligt för att sluta fungera. Bilden “frös” och omstarter gav bara en svart skärm. Efter lite svordomar och svettningar insåg jag att det kanske t o m var något bra som hade hänt – nu fanns ju en anledning att köpa en ny dator!

Den f d datorn inköptes för nästan fem år sedan så den är hopplöst akterseglad tekniskt sett. Efter lite surfande på vad som hänt på datormarknaden sen sist (fem år sen alltså) insåg jag att jag kunde få en väldigt mycket bättre dator till väldigt mycket lägre pris. Valet föll tillslut på komplett.se där man kunde välja alla komponenterna själv. Enligt uppgift kommer datorn imorgon så då är helgen räddad.5 kommentarer to “Ingen dator”

 1. Niklas says:

  spännande att du inte köpt någon ny dator på så pass lång tid. OTroligt.

  Eller är det så att ni har flera datorer där hemma? HAr ni i så fall ett fungerande nätverk??? Då blir jag avis…

 2. John says:

  Ja, ehum… “host-host”… Vi har ju förstås “servern” (som den här bloggen ligger på) – den funkar ju fortfarande. Sen har vi ju laptopen (som jag skrev blogginlägget på) som också lever och har hälsan. Men förutom dem är vi datorlösa… 😯

 3. sue says:

  Förutom de riktigt gamla datorerna som är förpassade till vinden för att eventuellt kunna utvinnas på sina delar någon gång i framtiden…
  :mrgreen:

 4. […] 2007-02-17 at 0:20 Efter uppgrading till nya datorn började jag snegla lite på den gamla som slutat funka. Efter lite pillande, skruvande och sniffande upptäckte jag att fläkten på grafikkortet […]

Kommentera