Slumpad post: Massa teknik
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Japansk dvärglönn

| 2007-07-21, 20:26

Japansk dvärglönnEfter att ha funderat länge och väl, och även varit och spanat, så slog vi till och köpte en japansk dvärglönn. Det är ett träd som blir ca 1,5 meter högt och det känns som en lagom höjd för vår radhusträdgårds framsida.

Vi passade på att rensa lite ogräs där den skulle planteras och fick ihop en hel hög på bara 10 minuter. Vi har inte riktigt skött oss i sommar känner vi, men nu ska det bli andra bullar.

Trädet måste vattnas varje dag för att det ska slå rot ordentligt och kommer förmodligen inte att bli så mycket högre men förhoppningsvis bredare och lummigare. Står trädet i mycket sol så blir det rödare och det är vad vi siktar på.6 kommentarer to “Japansk dvärglönn”

  1. Syster Yster says:

    Nice! Gillar träd…

  2. […] dvärglönn vi planterade i juli blommar nu. Visst låter det lite ovanligt? Jo, det är så att kejsarvindorna […]

  3. […] var städdag i samfälligheten i helgen och vi hann även fixa lite på den egna tomten. Dvärglönnen vi planterade i somras har nu fått en liten mer rödaktig höstlyster även om den var röd från […]

  4. […] har hänt mycket i vårt hus, men kanske inte så mycket på tomten i år. Lite målning av altan, plantering av japansk dvärgblodlönn och borttag av ett staket. Inomhus renoverade vi till slut gästrummet och som nu är Joels rum. […]

  5. […] Dvärglönnen vi planterade förra året har överlevt vintern med bravur och är i år rödare än någonsin. Verkar dessutom vara ett populärt träd för vi får många träffar på bloggen som rör sökningar på just japansk dvärglönn. […]

  6. […] De båda senare gillas av barnen. Roligt! När snön kom och la sig på hög gick tyvärr halva japanska lönnen […]

Kommentera