Slumpad post: Bibliotekskort
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Barnstol

| 2008-01-03, 18:00

Joel i barnstolVi trotsade snöovädret idag och åkte till IKEA för att inhandla en barnstol till Joel. Han vill vara med när vi sitter och äter och börjar bli tillräckligt stadig i nacken, plus att vi ju börjat med smakportioner.

Första provsittningen var en munter tillställning dock tröttnade han ganska snabbt, men vi tror det mest berodde på trötthet efter IKEA-besök. Joel har nämligen blivit så intresserad av allt som händer omkring honom att det är svårt att få ro att sova när det finns saker att titta på.5 kommentarer to “Barnstol”

 1. Louise says:

  Vad stadigt han verkar sitta. Vilken månad rekommenderas att börja äta smakportioner i Stockholm? Jag har hört att det varierat ganska mycket från år till år allt mellan 4-6 månader så vi tänkte börja runt 5. Hoppas det blir rätt. En kompis som har tre barn började vid olika månader – 4 mån med första, 5 med andra och 6 med tredje.

 2. Sue says:

  Det finns en uppblåsbar insats som IKEA säljer – den gör att de sitter “fast” typ och kan sitta stadigt. Kanonbra!
  De rekommenderar 4-6 månader här oxå, men så har jag oxå läst följande:

  Kanske märker du att barnet är intresserat av din egen mat, inte verkar tillfredsställd efter att ha ätit, vaknar ofta på natten och äter mycket på sina händer. Det är dags att introducera föda med lite mer substans!

  O det stämmer in till punkt och pricka. Sen har ju jag tänkt att börjar jobba halvtid i april så det är bra om han kommer igång med vanlig mat även om vi tänkt fortsätta amma (om han vill) ett tag till.

  Det blir ju inga stora mängder gröt han får i sig så det lär ta tid före han verkligen blir mätt av det 🙂

 3. […] Idag när vi skulle äta och jag hällde mjölk i hans mugg så kastade han bestämt ut nappen och sträckte upp armarna för att han ville upp i sin stol. […]

 4. […] knappt ett år har Joel använt sin barnstol från IKEA vid matbordet. Senaste tiden har han dock visat sig intresserad av att sitta på våra stolar så […]

 5. […] ser fram emot att han kan sitta i barnstolen vilket inte borde vara jättelångt bort. Joel började nämligen använda den strax före han fyllde fyra månader. Vardagen | simon | Trackback | […]

Kommentera