Slumpad post: Var är våren?
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Ny fas i livet

| 2010-08-15, 20:54

För ungefär ett år sen var det dax för nya tider då Joel började dagis. Nu är det dax för en ny fas i livet – dagisträsket kallat av vissa. Ska bli en intressant lärdom antar jag. Misstänker nämligen att det är nu man verkligen lär sig att det inte hjälper att planera för det blir ändå inte som man tänkt sig 🙂

Vi börjar med två veckor av inskolning och 50%-igt jobb, sen 1 september kör vi båda igång på 75% och det blir första gången på tre år som vi jobbar samtidigt!

Vi har lyssnat av lite olika personer kring hur man ska göra för att inte fastna i stressträsket.

  • Försök jobba hemifrån en dag per vecka. Den som jobbar hemifrån både hämtar och lämnar barnen och den andre får en dag utan dagisstress med möjlighet till fullt jobbfokus (det är då man bokar in möten man måste vara med på).
  • Ha en förutbestämd VAB-ansvarig så man slipper bestämma på morgonen. Det går givetvis att ändra men bara om båda är med på det.
  • Låt barnen vara hemma en dag i veckan. Då kan man göra något roligt med dem, och de får en paus från dagis.
  • Ha ett bestämt schema med hämtning och lämning (fasta dagar). Gör att man lättare minns vilka dagar man ansvarar för och inte, de på jobbet har en chans att lära sig och man slipper sitta och spendera massa tid på att planera varje vecka.

Sen har vi utöver detta valt att ha barnen på dagis 9-15, iaf till en början. För Joel räckte det ganska bra med den tiden förra året då han är så aktiv och blir väldigt trött av dagis, och Simon är ju yngre än han var så vi vill testa. Dessutom så vill vi ju ha lite tid med barnen hemma!

Fler tips är givetvis välkomna och vi lär återkomma när vi insett nackdelarna med tipsen ovan 🙂Kommentera