Slumpad post: Ego-boost
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Ny hårddisk?

| 2010-10-18, 18:20

På senare tid har jag märkt hur det hela tiden “knäpper” från hårddisken. I värsta fall är det en läsarm som håller på att paja och då kan hela disken rasa, så jag har börjat planera för en ny hårddisk.

Istället för en “vanlig” mekanisk hårddisk funderar jag på en “Solid state” disk (SSD). Skillnaden är att SSD-disken inte innehåller några rörliga delar vilket gör att den drar mindre ström och är helt tyst. På senare tid har de även passerat traditionella hårddiskar i prestanda med hästlängder. Tyvärr är de fortfarande ganska dyra.

Nuvarande disken är på 320 GB och en så stor SSD-disk kostar en mindre förmögenhet, men eftersom vi har uppgraderat nätverket hemma till gigabit, så tänke jag att man kanske kan köpa en mindre SSD-disk (80 GB) och få en snabb, tyst och strömsnål dator och sen utnyttja nätverkshårddisken mer. Till hemkataloger, för bilder, dokument och data. På SSD-disken har man egentligen bara OS och installerade program.Kommentera