Slumpad post: Koll på maj
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Ny hårddisk

| 2010-10-25, 18:25

Hårddisken i den stationära datorn började låta oroväckande, så innan en eventuell hårddisk krash inhandlades en ny hårddisk.

Istället för en traditionell hårddisk valde jag en SSD (Solid State Drive) disk. Den saknar rörliga delar som låter och drar ström och är dessutom enormt snabb. Innan jag slog till såg jag att mitt moderkort saknade stöd för en så snabb hårddisk, så ett nytt moderkort slank också ner i kundvagnen.

Skillnaden var stor. Windows startar på ett kick och datorn har blivit allmänt snabb och tyst. Hårddiskens strömförbrukning gick också ner från ca 20W till ynka 2W!2 kommentarer to “Ny hårddisk”

  1. […] blir lika stor som disken. Vi har löst detta genom att inte ha så stor disk! Jag köpte en SSD-disk på 120 GB, men i gengäld har vi en nätverkshårddisk på  1 TB där t ex filmer, bilder och musik […]

  2. […] kväll frös plötsligt datorn och efter omstart sa den att det inte fanns någon hårddisk. Hårddisken hade helt enkelt slutat fungera och en liten svettdroppe trängde fram i pannan medans jag […]

Kommentera