Slumpad post: Mupparna
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Att köpa en Chromebook från England

| 2012-02-21, 22:13

Chromebook har ännu inte lanserats i Sverige så när jag hade bestämt mig för att köpa en låg England närmast till hands.

En uppenbar nackdel med detta är att tangentbordet inte blir “svenskt”. Det engelska tangentbordet skiljer sig på ganska många tangenter men när man startar Chromebooken första gången får man välja vilken tangentbordslayout man vill ha och när jag valde svenskt blir iaf layouten i stort sett rätt. Några saker som fortfarande skiljer är bl a att “Alt Gr” sitter på högersidan och pipe-tecknet har jag faktiskt inte hittat än. Inga jätteproblem tycker jag.

En annan sak som jag var lite osäker på var strömkabeln. De har 220 volt i England (tror jag) men själva stickproppen ser annorlunda ut. Jag gissade att den delen som sitter mellan väggen och transformatorn kan ersättas, och det visade sig riktigt. 49 kr på Claes Olsson så var den saken löst (och transformatorn klarar både 11o och 220 volt).

Jag köpte Chromebooken från Amazon och där var det faktiskt fraktfritt (även till Sverige)! De skickade den på torsdagen och på måndagen efter stod en gubbe från FedEx med paketet utanför dörren.

Något mer kan jag inte komma på som skulle kunna vara någon nackdel med att beställa från England istället för att vänta till en eventuell svensk lansering.5 kommentarer to “Att köpa en Chromebook från England”

 1. […] Jag undrar lite över hur framtiden för Chromebook ser ut egentligen. Det känns som Chrome OS och Android överlappar varann lite – kanske kommer de slås ihop eller kanske finns det marknad för båda. Jag har hört rykten att det snart kommer fler modeller av Chromebooken med lite bättre hårdvara. Hoppas också att den lanseras i Sverige snart, men som sagt – att köpa den från England funkade fint för mig. […]

 2. Hej,

  Det är numera möjligt att köpa dem i Sverige från Online Partner.

  Om du ändå väljer att importera, så ser till att göra det från England.
  För att få Svenska tecken på tangentbordet, så har vi klisteretiketter.

  Såhär ser det ut https://plus.google.com/u/0/112417586472485413404/posts/akSFcKwfCJW

 3. John says:

  Bra där med klisteretiketter. Själv tittar jag sällan på tangentbordet, men ibland får jag leta lite för att hitta vissa specialtecken.

  Jag sökte faktiskt på svenska distributörer av Chromebook idag senast (!) och kollade på Prisjakt, men ni dök inte upp där. Jag var också inne på er hemsida http://www.onlinepartner.se men hittade tyvärr inget om klisteretiketterna.

 4. […] använder sin vår Chromebook medans barnen sitter med sina […]

Kommentera