Slumpad post: Torkställning
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Fokus 2013

| 2013-01-01, 19:57

Skrev ihop en massa funderingar på Lanzarote men eftersom datorn inte har hittat hem än så har jag fått fundera ännu mer. Blir spännande att se om jag kommit fram till samma saker.

Kommer ha kvar mina motton, Just do it och Keep it simple. Tänker på dem titt som tätt och de får mig att fatta enklare beslut, sluta älta etc.

Jag gillar månadssammanställningarna jag gjort så det kommer jag fortsätta med. Ett bra sätt att se att man är på rätt väg.

Familj
Återigen vill jag vara ute mer. Det blir enklare och enklare med barnen nu så det borde vara lätt. Helt klart något som rimmar med mina motton.

 • Fortsätta med familjens dag
 • Fortsätta ha fokus här och nu

Läsning
Läsa vill jag göra för att sväva bort i bokens värld ett tag, men även för att lära mig nya saker, så en lagom blandning av romaner och fackböcker antar jag.

 • Bli hårdare och bara beställa recensionsexemplar som jag vet att jag kommer läsa direkt. Får inte ha dem på hög.
 • Läsa minst trettio vuxenböcker för så många har jag (och lite fler) som jag vill läsa, verkligen vill läsa.
Nörderi
En ny kategori där en del av min vardag hör hemma.
 • Appar. Översatte och spelade in ljud. Har velat med detta men har bestämt mig för att fortsätta. Det är inte alls tidskrävande om jag kör “Just do it” och sänker mina krav “Keep it simple”. Det blir jobbigt om jag går och skjuter upp eller ältar att det kunde bli bättre. Så fokus blir att göra just så om jag får några förfrågningar under 2013.
 • Bloggandet måste ju anses vara nörderi och det vill jag fortsätta med. Sjävklart är på josjos men även på trainalong, och kanske även på vill ha. Josjos borde vara målet att snitta ännu högre med besökare, men främst är det ju att dokumentera vad vi pysslar med.
 • Trainalong får väl anses som träningsnörderi och här vill jag nå ut liter mer. Vore kul att omnämnas i någon träningstidning under 2013. Men åtminstone 6 trainalongs är ett bra mål. Tre finns redan inplanerade 🙂

Pyssel
Jag vill pyssla mer med barnen, och pyssla mer själv. Mindre datortid, för det är enda tiden jag har att ta av.

 • Vill utmana mig och våga sy svårare saker, fler dragkedjor, detaljer etc. Våga nyttja maskinerna jag har.
 • Sy träningskläder och ytterplagg vore skoj. Gärna en och annan väska.
 • Börja virka, brodera eller sticka för att ha något man kan ta med enkelt eller sitta med i soffan. Saknar det.

Träning & hälsa
Vill inte ha ont, vill bli av med fettbältet och vara stark och pigg. Här peppar jag och grannen Jennie varandra och har lite olika straff/belöningar för att gå i mål (kommer nog i separat bloggpost framöver).

 • Motion: Cross 2-3 gånger i veckan, gymmet 1 gång, köra trainalongs (= hemmaträning i vardagen) och minst en promenad/löprunda per vecka.
 • Kost: Mindre portioner, ej socker i te och kaffe, mer grönssaker, bara sötsaker en gång per vecka.
 • Vikt: Minska i vikt med 5-8 kg.
 • Sömn: Måste få till 7 timmar per natt

 En kommentar to “Fokus 2013”

 1. […] Fokus 2013 Fokus 2012: januari, februari, mars, april, maj, juni, juli, augusti, september, oktober, november, december. […]

Kommentera