Slumpad post: Ge järnet
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Fokus 2015

| 2015-01-01, 22:27

Efter ett riktigt mellanår vad gäller hälsa och motion så är det dags för att ge det mer fokus. Genom att göra det tror jag att energin kommer tillbaka och gör att övriga områden hänger med. Livstetriset måste hanteras på något bra sätt och för det behövs energi. Mina favoritmotton, Just do it och Keep it simple är väldigt bra där. Good enough är något jag gillat tidigare men snackade med någon och vi kom fram till att det inte ens behöver vara bra utan Enough räcker.

Familj
Vill såklart umgås med familjen och göra roliga saker tillsammans. Konceptet med familjens dag har lite gått om intet iom skolplikten, men vi borde kunna få in halvdagar lite då och då. Kanske även dela lite mer på oss och ge tid själva eller två och två.

 • Spelveckor infördes under 2014 och det är något vi ska fortsätta med. Så enkelt att ena veckan får man spela rätt fritt, andra veckan får man inte spela alls. Keep it simple!
 • Skärmfri kväll gillade jag och vill nog återinföra på något sätt.
 • Inköpsfritt kanske är ett alternativ till att få mer tid. Det går åt en del tid att leta saker man ska köpa. Jämföra, utvärdera och sånt.
 • Familjens dag vill jag inte ska gå om intet så det vill jag försöka köra så ofta det går (planeringsdagar tex) eller kanske halvdagar då någon fyller år.

Sen finns det andra saker som bio, badhus, vara utomhus tillsammans och sånt men det får ske om det sker. Resa hade varit jätteroligt men vi får se hur det blir. Hassela är inbokat men även Legoland lockar.

Träning & hälsa
Här finns det massor med idéer och tankar.

 • Trainalongen vill jag köra lite då och då, även om jag varit en rätt usel deltagare.
 • Familjegympa i skolan vill jag införa. Målet får vara att åtminstone ha testat det under 2015.
 • Jag måste sova tillräckligt. 7 timmar är målet.
 • Behandlingar är som balsam för kropp och själ så det vill jag fortsätta med. En varannan månad, minst. (behandling = fotvård, naprapat, massage etc).
 • Vardagsmotion är ett bra sätt så där får jag bli bättre på att ta promenader. Kanske ett sätt att även få lite tid med vänner?
 • Sen måste jag hitta min träningsform, vad den nu är. Om det innebär att testa lite olika varianter så får jag se till att göra det. Hemmaträning, boot camp, yoga eller vad det nu kan vara som är roligt.
 • Kanske ha en utmaning per månad?

Jobb
Jag har tidigare tänkt att jag ska jobba mer än 80% av någon anledning. Det ska jag inte ha som mål i år. 80% är mitt mål. Jobbet är otroligt roligt men energin räcker inte till.

Vänner
Vänner har varit lite av ett halvglömt fokusområde ska erkännas men i och med den här hösten (firanden och dödsfall) så inser jag vikten av det. Att hitta på saker med vänner ger energi!

 • Luncha med vänner så ofta möjlighet ges.
 • Hitta på saker med gemensamma vänner, så som vi gjorde före familjerna kom in i bilden. Tillfällena behöver inte vara ofta men naggande goda.

Läsning
Läsningen ger mig energi, lite verklighetsflykt (romaner), nyttig information (faktaböcker) och mys (läsning för barnen).

 • Fortsätta läsa massor för barnen. Det ger mig härlig tid med barnen och det ger förhoppningsvis barnen läslust.
 • Blogga om alla kapitelböcker jag läser för barnen så att jag ser att jag läser något iaf.
 • Prioritera läsning. Så enkelt men ändå så svårt? Just do it!

Hobby & pyssel
Här skulle jag vilja göra hur mycket som helst! Både på egen hand och med barnen. När tid och lust sammafaller så får det hända helt enkelt. Mer än så säger jag inte här.

Tidigare år: 2014, 2013, 2012Kommentera