Slumpad post: BVC
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Lewis, C.S: Min morbror trollkarlen

| 2016-01-06, 21:44

min-morbror-trollkarlen-narnia-1Vi började läsa den här 2014 tror jag men slutade pga ointresse från barnen. Nu på jullovet började vi och då var det ett helt annat intresse (de har ju tränat på att lyssna efter HP).

Själv har jag aldrig läst eller hört den här (visste knappt att den fanns) så det var otroligt roligt att läsa om hur landet Narnia skapas. Kanske en aningens seg ibland men vi gillade den eftersom man lär sig så  mycket om hur Narnia grundas.

Det är en härlig fantasivärld som man får följa uppbyggnaden av.

Inser när jag läser på att den här boken som inleder hela historien skrevs som nr 6 av totalt 7 böcker. Det ger en intressant vinkel på det, och det känns som att han nog lekte med tanken på fler världar än Narnia. Läste även på lite om herr Lewis och får förklaringen till Aslans likhet med en gud (han blev kristen på 20-talet). Gillar varningen barnen får på slutet – att vi människor borde lära oss av häxans land som går under.

Vi läser ur en samlingsbok som inte längre finns att köpa, men den finns som e-bok.En kommentar to “Lewis, C.S: Min morbror trollkarlen”

  1. […] bokblogg; Hedvigs bokhylla; JoS blog; Nilmas […]

Kommentera