Slumpad post: En kaviarmacka
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Backman, Fredrik: Björnstad

| 2016-11-30, 21:52

bjornstadGillade ju boken om Ove och när jag läste om den här (utspelar sig i en småstad) så kände jag mig väldigt lockad såklart. Ångrar mig inte. Fastnade totalt och har nu sömnbrist.

Vilken bok. Jag är väldigt tagen ska jag erkänna. Väldigt. Den kryper under huden på ett sätt som inte är så vanligt för mig. En kommer väldigt nära många personer i den här boken och den visar på så många olika saker i vårt samhälle.

Kanske är det för att jag växt upp i ett litet samhälle och den här boken får mig att se tillbaka på den tiden, på ett nytt sätt. Eller så spelar det ingen roll. Den känns oavsett tror jag.

Att kunna skriva en bok på över fyra hundra sidor där det faktiskt inte händer så mycket, egentligen. Samtidigt som det händer hur mycket som helst. Både i personerna i boken och i mig som läsare. Man är där. Man känner känslorna. Man känner personerna, man känner med dem eller mot dem, ibland blandade känslor.

Den ligger väldigt rätt i tiden. En tid där fakta inte alltid spelar så stor roll, utan känslor, kamratskap och andra saker är viktigare.

Den handlar om livet. Ett liv som pga olika omständigheter, ofta ganska små saker, inte tar den väg man tänkt sig. På gott och på ont. Men alla har sin resa, inte någon annans. Imponeras av modet vissa i boken har.

Läs den! Sa jag att du ska läsa den? Gör det!

Det verkar som att det kommer en del till och jag kommer läsa den, det garanterar jag.

Adlibris, Bokus, Cdon, PiratförlagetKommentera