Slumpad post: Vägskyltar
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Schulman, Alex: Glöm mig inte

| 2017-01-03, 18:05

Alltså vilken bok. Gillade ju verkligen hans bok om sin pappa men minns tyvärr inte så mycket nu (men det är snart 7 år sen…). Tyvärr så valde jag att testa ljudbok, vilket på ett sätt är bra för att höra Alex själv läsa är starkt men jag är en usel ljudbokslyssnare. Tappar fokus, glömmer bort att jag lyssnar etc.

Den här är smärtsam att läsa. Det gör på riktigt ont i mig. Att höra hur det är att växa upp med en alkoholiserad mamma är inte roligt någonstans. Det ger en väldigt bra bild av hur barn är, hur de trofast finns där. Drömmer. Hoppas. Tror. Önskar. Och blir besvikna.

Boken knyts ihop på ett fint sätt på slutet och det trillar ett par tårar. Kanske för att jag känner igen en del i det (ej alkoholen dock). En äldre pappa som dog tidigare, och tankar kring allt man kanske borde prata om men inte riktigt får tummen ur. Att förlora en förälder.

Läsvärd på så många sätt!

Storytel, Adlibris e-bok5 kommentarer to “Schulman, Alex: Glöm mig inte”

  1. Charlotta says:

    En jättefin bok av Alex. Håller med dig!

    Kanske du vill läsa Orkidébarnet…

    Läs vidare på Kloster förlags sida…

Kommentera