Slumpad post: Mer från Strömming
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Fokus 2017

| 2017-01-07, 10:14

Här har jag tänkt om en del. Eller ja, det var när jag läste boken Personlig konferens som jag tänkte lite till ska jag väl säga. Man ska ha mål säger alla. Målen ska vara mätbara annars rinner det lätt ut i sanden. Jag har testat det lite granna. Har inte hjälpt. I år har jag fattat några beslut och så har jag funderat på vad jag tycker är viktigt, på riktigt.

Vissa började jag redan förra året för vem har sagt att det måste ske vid nyåret?

Mina motton behåller jag; keep it simple och just do it.

Den största förändringen jag gör är att köra en fokustimme varje helg har jag tänkt. Mer om det i senare inlägg, men det kommer lite från utmaningen 2015 där man gick upp varje morgon och planerade och gjorde lite annat. Nu tänker jag så det passar mig istället.

Familj
Vill fortsätta hitta på saker tillsammans men inga mål här. Det ska gärna vara luststyrt! Spela spel, jaga pokémons, hänga med till skolan, göra utflykter etc.

Tänker mycket på miljön och framtiden och har landat i lite olika saker kring det.

 • Klimatkompensera kommer vi göra under året (eventuellt även för 2016), men i detta ingår att läsa på lite mer om ämnet. Inte heller så att vi tänker resa massor bara för att man kan kompensera utan det ska vara genomtänkta resor, men vill som sagt klimatkompensera.
 • Inköpsminimering. Jag har väldigt lätt för att klicka på köpknappar så nu jobbar jag på att avregistrera mig på många sajters utskick och liknande för att slippa frestelsen. Vi har bestämt att om vi ska handla något så behöver vi diskutera igenom det. Kan bli en av de största utmaningarna för mig.
 • Inga renoveringar i år om det inte finns tid och lust och sker typ spontant istället fokus på att hitta saker vi inte behöver och sen göra oss av med dem via tex Sellpy eller liknande. Eller fortsätta skänka.
 • Fokusera på vad vi vill spara till så blir det roligare att spara
 • Försöka röja 5 minuter varje kväll för att få behålla sinnesfriden lite längre. Städ varannan vecka är fantastiskt.

Hälsa – träning, kost och sömn

 • Ingen alkohol. Har sen länge haft som regel att i sociala medier inte gilla inlägg med alkohol. Tycker inte heller att det är särskilt gott. Misstänker att vissa viner ger mig klåda. Mängden alkohol jag intog 2016 är lätträknad däremot så är det nog mer i det sociala som min utmaning ligger. Att tacka nej, när andra dricker. Ska bli väldigt intressant utmaning
 • Inget köpt godis eller fika. Fattade beslutet efter att jag tryckte i mig en påse bilar på julshowen. Äter för att jag kan. För att det är gott när man tar första biten. Efteråt känns det sådär. Sen tror jag att jag kan vara känslig mot vissa ämnen, och socker är ju bra att minimera intaget av. Däremot kan jag njuta av hembakta bullar, eller hemgjord kola vid jul så det får jag gärna fortsätta med. Lär ju inte orka så ofta ändå.
 • Fortsätta äta vegetariskt (eller sushi) när jag äter ute. Varit enkelt 2016 så varför inte fortsätta!
 • Mobilfritt i sovrummet har gjort att jag läser mer och att jag sover bättre (tror jag iaf) så det fortsätter jag med.
 • Planera så jag har chans att sova 7 timmar. Mår bra av det.
 • Röra på mig oftare. Orkar inte sätta mål utan detta är något som ska vara i mitt medvetande ständigt.

Jobb
Här vill jag fortsätta jobba de timmar jag ska (inte mer). Får se vad som händer när Simon fyller 8 men just nu är det 87,5% som gäller. Hitta metoder för att jobba mer fokuserat.

Läsning
Läsningen ger mig energi, lite verklighetsflykt (romaner), nyttig information (fackböcker) och mys (läsning för barnen).

 • Fortsätta läsa massor för barnen. Det ger mig härlig tid med barnen och de får ännu mer läslust.
 • Blogga om alla kapitelböcker jag läser för barnen vill jag fortsätta med, förutom alla jag själv läser.
 • Läsa roman på kvällen – inga fackböcker!

Hobby & pyssel

 • Älskar att blogga. Det ger mig en chans att reflektera över vad vi gjort. Under 2016 har jag bloggat varje dag (någon gång kanske schemalagt iofs) och det tänker jag fortsätta med.
 • Gillar att lära mig nya saker. Gillar att vara effektiv. Är ibland för bra på att skjuta upp små saker så i år ska jag ta mig i kragen och fixa de där små sakerna. En app för något som jag behöver, kortkommandon för något eller rensa mobilen kanske?

I övrigt finns det ju massor med saker jag älskar att pyssla med men det tar jag när lusten faller på.

Tidigare år: 201620152014, 2013, 20125 kommentarer to “Fokus 2017”

 1. Sandra says:

  Vilka massa bra grejer!

  Dricker inte så mycket heller lä hre då det stör min löpning ( ja fatta! JAG har verkligen blivit stöd

  • Sandra says:

   Hahahaha Vilken stavning man skulle nästan kunna tro jag va full men skyller på fumliga fingrar o liten mobil

   • Sue says:

    🙂
    Ska bli väldigt intressant och jag lär blogga om hur det blir. Gillar att utmana mig själv och i väntan på att få till ryggen och nacken och såna där saker så utmanar jag mig inte idrottsligt som vissa andra 😀 (ska iofs springa Tjejmilen med jobbet men det räknar jag inte riktigt…)

 2. Sellpy says:

  Hej Sue! Vilka härliga fokusområden inför 2017,vi blir inspirerade! Om du har frågor eller funderingar kring hur det är att sälja med Sellpy, hör av dig till oss! 🙂 Vi finns för att ta hand om dina frågor på kundtjanst@sellpy.se

  Önskar dig en riktigt fin fortsatt dag och vecka! Heja 2017!

Kommentera