Slumpad post: Uppfinner
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Lövestam, Sara: Skarven

| 2017-01-20, 21:02

Älskar ju Saras böcker och den här gången var det en bok för 9-12 år så jag kunde läsa den för barnen. Hurra! Den här utspelar sig i skärgården (igen) och på ett ställe så dyker en person upp från serien om Kouplan som bor på ön. Inser nu att det kanske är ön som ungdomsboken utspelar sig på oxå.

Vilket mysterium! Vilken spänning! Så mångbottnad bok – som alltid av Sara. Det finns Johan som egentligen är Johanna (extremt lämpligt att läsa nu med tanke på vad Simons kompis går igenom), och det finns Ludde som inte är som alla andra. Det finns hemligheter och det finns relationer till föräldrar. Alla dessa ingredienser som kan göra livet rätt utmanande tidvis.

Den är helt fantastisk att läsa högt faktiskt för det går att med hjälp av rösten påverka upplevelsen väldigt mycket. Sista delen av boken viskläser jag periodvis och barnen ligger spända med stora ögon och lyssnar. Vissa delar fnissar de då beskrivningen av föräldrarna är helt underbar.

Gillar att det är en karta med i början och slutet. Vi tittar på den titt som tätt för att se var de är någonstans. Kommer helt klart att fortsätta läsa Saras böcker, oavsett målgrupp (jag har iofs låtit bli några grammatikböcker för skolan…).2 kommentarer to “Lövestam, Sara: Skarven”

  1. Nina says:

    Åh, låter magisk.
    Får vi låna?
    Kram

Kommentera