Slumpad post: Trött
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Taikon, Katarina: Katitzi Z-1234

| 2017-02-02, 8:38

Ytterligare en bok om Katitzi och nu börjar hon bli stor. Blir ledsen när jag läser om hur romer behandlades, men så tänker jag på hur tiggare behandlas idag och tänker att vi inte kommit så långt. Det som är skönt är att det finns många ljusglimtar. Vuxna som inte är romer som är kloka, vettiga och använder sunt förnuft.

Tänker att de flesta som var barn vid den här tiden inte längre lever och att de som faktiskt gör det har fått vara med om en makalös förändring i samhället när det kommer till bekvämligheter.

I den här tar kriget slut och det måste ha varit en konstig tid att leva i. Synen på barn är inte heller särskilt rolig, inte ens hennes pappa låter bli att slå. Så mycket bra som hänt ändå!

Här pratar Katitzi vid ett tillfälle med Zoni som suttit i koncentrationsläger och får perspektiv. Tydligen har det skrivits en bok om Zoni oxå och den blir jag lite sugen på att läsa.2 kommentarer to “Taikon, Katarina: Katitzi Z-1234”

  1. Anders Karl Samuelsson says:

    Jag måste berätta för Dig att vi fortfarande är andraklassens medborgare och jag som föddes 1968 växte upp med hatiska attityder och särbehandling
    Och det är något jag lever med fortfarande år 2023

Kommentera