Ingefärsshot med riv i

Vi har under vinternt ganska regelbundet druckit ingefärsshot, så sa Sanna att hon testat med gurkmeja och chili så idag när det var dags att göra en ny laddning testade jag.
Följer i stort sett samma recept som tidigare men kanske lite förenklat.
- Sköljer och putsar bort väldigt fula delar på 350 – 400 gram färsk ingefära
- 1 tsk malen gurkmeja
- 2 torkade chilifrukter (väldigt små, men tydligen extremt starka)
- Lägger 1-3 i mixern med ca 5 dl vatten
- Mixar med ojämna mellanrum under typ 1,5 timme
- Häller på 5 dl vatten till (allt ryms inte i mixern…)
- Silar ner i en tillbringare – slänger böset
- Häller i saften av två citroner
- Rör ner en stor matsked honung
- Häller i flaskan och provsmakar det som inte får plats
Snacka om att det var riv i den.
Väldigt många som dricker ingefära nu tycker jag mig snappa upp. Vad är det för bra med det? Mot förkylningar?
Jadu, det sägs vara bra för mycket. Jag har druckit sen i september och faktiskt när jag tänker efter så slarvade jag ju när vi var i Hassela för där drack vi inte och det var först när vi kom hem därifrån som jag blev förkyld.
Åhhh sedär!!!!