Slumpad post: Februarifoton #3 - Mitt stök
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Varmt runt Flaten

| 2022-08-14, 18:58

Idag med hög sommartemperatur var vi bara tre som samlades för att gå runt Flaten. Gjorde att vi kunde ha hyfsat tempo och värmen var ändå rätt överkomlig då vi nästan hela varvet går i skugga.

Raffe tyckte nog inte samma men fick ett par extra vattenpauser. Han sov gott hemma sen iaf.

Fick lite ångest av att gå förbi de fullpackade stränderna. Min upplevelse av att bada i Flaten är så helt annorlunda.Sahlström, Marit: Skred

| 2022-08-14, 8:30

Oerhört plågsam att läsa. Inte för att den är dålig utan för att den berör.

Vill ta tag i huvudpersonen och hjälpa henne ur den nedåtgående spiralen hon fastnat i.

Jag undrar hur många såna här personer man träffar. Som försöker hålla ihop och tror att alla andra har full koll på läget. Gissar rätt många.

Hur kan vi som samhälle inte fånga upp bättre. Hur kan vi hela tiden lita på att det är ok när en person säger att det är ok. Även om vi lever nära.

Jag tror att vi måste prata mer om psykisk ohälsa, göra det lika ok som att man har ont i foten.Hemleverans – sure

| 2022-08-14, 8:08

Jag väljer ofta hemleverans. Vet att det inte alltid är det optimala för miljön men ibland måste jag välja för min hälsas skull.

Vi har rätt länge prenumererat på hundmat från Furry Friends. Funkar mycket bra för Raffe som är lite känslig för en del mat.

I veckan var det dags för leverans med Postnord. Vi behöver ju inte fokusera på mängden notifieringar just nu men det kan ju bli lite mycket med mejl + sms + appnotis. Men iaf.

 1. Jag fick sms/meddelande i appen om att leveransen var på väg. Vi är två vuxna hemma och lagar mat. Typ 2 meter från dörren. Jag har en stund tidigare kommit hem och då ringt på dörren då jag inte hade någon nyckel – dvs ringklockan fungerade.
 2. Vi sätter oss på baksidan för att äta och då ser jag ett nytt meddelande som säger att leveransen misslyckades. Att man kommit till en låst port och inte kunnat nå mottagaren. Mitt telefonnummer har dem. Vi har givetvis en låst dörr, men inte port. Rusar ut för att se om jag kunde se personen/bilen. Men nej. Eftersom det står port misstänker jag att personen kört fel. Jag har under hela tiden haft min telefon på mig. Vi har grindar till vårt område men jag hade kunnat komma ut på två minuter och mött upp för att hämta paketet om man nu inte har pirra med sig (i princip ALLA andra leveranser lyckas).
 3. Ringde direkt kundtjänst som sa att det var långa svarstider (oerhört svårt att hitta numret förresten – vore fantastiskt om man direkt från appen kunde nå supporten kring just det paketet). Uppenbarligen hade de mitt nummer för roboten som svarar undrade om det var paketet från Furryfriends det gällde. Ingen information om plats i kön eller kötid (det är 2022 nu, borde finnas), inte heller erbjudande om att bli uppringd senare. Nu satt jag i 50 minuter, sen la jag på för jag var tvungen att ge mig iväg.
 4. Under tiden jag satt i telefonkö fick vi hemleverans av Hemköp – de ringde på dörren och vi hörde det trots att vi satt på baksidan.
 5. Nu måste jag ta mig till utlämningsstället och hämta paketet på 13,5 kg. När jag valt hemleverans. Och firman jag handlar av faktiskt har betalt för hemleverans.

Typ detta fick deras kundsupport. I tisdags. Inget svar än. Men jag har fått sms om att jag nu kan hämta paketet på Ica. Kan även tillägga att vi samma kväll fick hemleverans från Matsmart så det är ju inte så att det inte funkar. Suck.En sväng med Anna och Tilda

| 2022-08-13, 16:33

Nu är Anna och Tilda tillbaka i stan. Så idag fick vi till en morgonrunda tillsammans. Finns så mycket att prata om så när promenaden var typ slut satte vi oss i skuggan i närheten av min favoritek och snackade ett tag till. Härligt!

Lite för varmt för oss alla fyra så vi tog inte extrasvängen jag hade tänkt.

Idag gick det bra för mig att ge Tilda lite mat även när Raffe var precis intill. Förra gången blev han tokig och skällde, nu stod han mest och lät lite frustrerad. Han får givetvis oxå – både före och efter att Tilda får. Härligt att det går framåt!Utefrukost igen

| 2022-08-13, 16:25

Har blivit lite mätt på utefrukostar. Under sommaren är det inte lika magiskt eftersom solen står rätt högt. Ska man ha soluppgång måste man gå upp så galet tidigt.

Men i veckan blev det iaf en utefrukost och den kändes rätt fin ändå.

Ett rådjur stod i skogen och glodde på oss när vi gick förbi. Raffe såg det inte. En and simmade förbi och jag slängde några smulor till den – inte så uppskattat av Raffe.

Däremot har han mer energi nu när tanden är fixad och det känns jättehärligt att knalla runt i skogen tillsammans!

Helt klart ett oerhört bra sätt att starta en arbetsdag på!Kapa håret lite

| 2022-08-13, 16:17

Joel klippte sig kort förra sommaren. Han har försökt peppa Simon att klippa sig kort han oxå för Joel gillar det verkligen. Simon är inte riktigt säker.

Så var det några veckor nu när vi har badat en del som vi inte orkat borsta så mycket hår, och det har varit rätt klurigt att fläta på kvällarna. Till slut fick jag nog och sa att jag kapar en del om vi inte lyckas borsta.

Simon var positiv till det hela så förra helgen en morgon tog jag helt sonika saxen och kapade flätan 1-2 dm upp.

Blir oerhört ojämnt när man kapar en fläta så det blev totalt sätt rätt mycket som åkte av. Tycker ändå att jag lyckades få till ett bra slutresultat och nu har det gått jättelätt att borsta håret!20 snabba om sommaren

| 2022-08-08, 22:27

Sommaren är faktiskt inte över så givetvis vill jag fylla i den precis som Enligt O. Har något vagt minne av att jag gjort denna förut…

Gör den gärna! Vad väljer du? Tänk snabbt!

 • rån eller bägare? Rån har jag bestämt mig för att alltid köra, dels för att jag tycker det är gott men oxå för att det inte blir några sopor.
 • mjukglass eller kulglass? Gillar ju kulglass oxå men det kan man ju få hemma, det går inte med mjukglass.
 • sjö eller hav? Älskar sjöar. Hav kan vara ok, mäktigt och fantastiska stränder men ofta blåsigt så det blir ett enkelt val.
 • stad eller strand? Självklart strand, alltid natur om det går att välja.
 • vitt eller rosé? Inget alls, utan vatten tack.
 • deckare eller feelgood? Nästan aldrig deckare numera.
 • pocket eller e-bokE-boksläsare är fantastiskt!
 • ljudbok eller poddar? Jag räknar Sommar i P1 som poddar. Och faktiskt så är jag mer sugen på att lyssna på poddar än ljudböcker nu när jag börjat lyssna lite.
 • äta ute eller äta inne? Jag gillar att äta ute och skulle gärna göra det hela tiden. Tyvärr blir det ganska sällan.
 • sol eller skugga? Älskar skugga! Iaf när det är varmt.
 • fotbolls-EM eller friidrotts-VM? Gärna friidrott över fotboll även om årets mästerskap blev tvärtom pga tiderna.
 • badare eller badkruka? Badar gärna!
 • läser mer eller mindre på sommaren? Jag tror alltid att jag ska läsa så mycket på sommaren men det blir sällan av.
 • hemma eller borta? Älskar att vara hemma.
 • läslistor eller fri läsning? Blir aldrig att jag följer några listor så det är fri läsning som gäller.
 • planera eller vara spontan? Gillar båda men främst planera tror jag.
 • Emma Hamberg eller Emily Henry Jag uppskattade Emmas sommarprat väldigt mycket så jag väljer henne.
 • vattenmelon eller honungsmelon? Alltid vattenmelon.
 • bubbligt eller stilla vatten? Bubblor funkar bättre och bättre men stilla vatten finns det inget som slår.
 • Anders de la Motte eller Anders Roslund? Ingen.

Var tvungen att kolla gamla poster och hittade 20 snabba om hösten!Barfotaskor

| 2022-08-08, 7:55

Efter att ha haft så pass ont i hälarna som jag haft var det lätt att tänka att jag alltid vill ha inlägg och speciella skor. Fick många tips om det.

Men istället har jag läst på. Lyssnat på osteopat och yogaperson och via dem hittat några konton på instagram som handlar om hur fötterna faktiskt är skapade och hur de har använts, och hur konstiga skor det finns och vad det gör med våra fötter.

Så jag har tänkt om. Jag vill ha så naturligt som möjligt.

I våras chansade jag och beställde på nätet eftersom det fanns så få butiker med den här typen av skor. Landade på MERRELL Vapor Glove 3 Luna Leather Shoes Burlwood och jag har haft dem lite granna. Känns inte som skor att gå i skogen med och jag tror inte jag pallar en hel dag på kontoret än.

Så var jag inne i stan och lunchade med Lotta och insåg att jag kunde svänga förbi Joe Nimble på vägen hem. Provade två par. Älskade det andra och slog direkt till – utan att fråga om pris (visste redan att de är svindyra).

Nu har jag haft dem en månad och älskar verkligen att gå i dem. Har dem inte alltid och märker att jag känner mig mer och mer instängd i mina vanliga skor. Ska bli spännande i höst och vinter!Promenad vid Flaten

| 2022-08-07, 17:29

Idag fick vi äntligen till en promenad med en annan hund och matte från Flatenrundorna. De har liknande utmaningar med ett barn och det är oerhört givande att lufta lite tankar.

Hon har dessutom koll på bygglov och liknande frågor så jag bollade lite tankar kring framtida boende. Intressant!

Den här gången lekte inte Sally och Raffe lika mycket som förra gången men de var iaf vänner.

Älskar hur Sally hittar alla möjliga godisstenar, även om inte alla ger godis så hoppar hon glatt upp på dem.Just nu i augsti 2022

| 2022-08-07, 15:57

Augusti kom överraskande snabbt och vi lever ett ganska skönt liv med mestadels jobb på distans. Bra sommarväder (= inte för varmt). Roligt att jobba men det gör ju att inte så mycket annat blir gjort här hemma och det hade varit bra att få lite mer saker gjorda.

Just nu läser jag och Simon Slutet (började igår). Ska bli spännande! Känns lite tonårig… Vi får se om jag får skippa några delar av texten för att slippa röda kinder på honom. Skulle vilja bestämma mig för en ordning på faktaböcker och sen bara beta av dem. Kruxet är att så fort jag sätter mig och ska göra det så fastnar jag i att bläddra och att det är så många jag vill läsa nu. Nästan lite samma med romaner. Är just på väg att välja en ny och ska nog bläddra lite i mina listor.

Just nu tittar jag inte på så mycket. Vi klämde alla avsnitt av Murders in the building och väntar nu förväntansfullt på tisdagar då nytt avsnitt släpps. Vi har sett några filmer. Vi började kolla på Ms Marvel men får se om vi kommer förbi mer än 2 avsnitt.

Just nu lyssnar jag fortfarande på P1 men mest sommarprat och är uppe i 22 stycken nu faktiskt. Älskar det! Har med min halshögtalare som gör och det har blivit mer än vanligt. Det gör oxå att det har varit ok att gå med Raffe i Skarpnäck när han har återhämtat sig från sin tandoperation. Nu börjar jag bli redo för mer skog.

Just nu längtar jag efter att känna mig pigg. Ska börja med koffeinfritt kaffe och se om det gör någon skillnad. Längtar oxå efter utefrukostar med soluppgång! Främst längtar jag nog efter att ha en normal vardag. En utan alla anpassningar, oro, funderingar och special. Det känns dock rätt avlägset så brukar inte tänka på det.

Läs liknande hos: Enligt O, Erikas bokprat, Västmanländskan, Och dagarna går (Fiktiviteter – brukar ha)

Tidigare: 2022 – jan, feb, mars, april, maj, juni, juli
Samlingsöversikt