Slumpad post: Hemma själv
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Spretig dag

| 2024-04-10, 22:32

Imorgon drar jag iväg på kurs igen så idag var det dags att knyta ihop lite saker före det. Även lite annat smått och gott, både planerat och oplanerat dök upp.

 • Inledde med lite polisnärvaro i skogen.
 • Käkade frukost i solen på en bergsknalle med Ninni och pratade om stort och smått. Underbart!
 • Hade bokcirkel och pratade om spännande insikter med dynamiskt vs statiskt mindset. Mycket givande.
 • Före lunch hann jag sen med ett möte per uppdrag som jag har aktivt just nu (tre till antalet).
 • Snackade en timme i telefon med Lotta medans jag fixade lite här hemma (vattnade blommor och så tex). Uppskattar verkligen att vi hörs en gång per månad!
 • Sen blev det lunch på riktigt, och så hann jag och Simon en sväng i skogen där Raffe sniffade upp oss (och John fick rusa efter med sträckt koppel)
 • Rådgivning till en kund som inte signat än men som behövde få lite insikter/kunskap.
 • Sen ett gäng möte, chatter och fixande med mina två huvuduppdrag.
 • Middag som John råddade och sen tog jag kvällsrundan med Raffe där jag träffade på en av kvällsrundekompisarna så vi fick sällskap
 • Väl hemma ringde en kursare som berättade varför hen varit borta under våren. Cancer 🙁 Men prognosen såg god ut. Fy sjutton vad livet är skört.
 • Under tiden vi pratade slängde jag ihop en sats chocolate chip cookies till kursen.
 • Medans kakorna gräddades klämde vi ett avsnitt av Husdrömmar (fick pausa för att äta kakorna, och för att ta en grattisbild till barnens kusin som fyllde år igår… )

Nu har jag packat det mesta och ska nog gå och sova om jag kan tagga ner. Ska erkänna att huvudet är lite fullt.

Har parallellt under dagen synkat lite kring upphämtning med bil, och packning med lite olika kursare. Plus mejlat med skolan kring engelska.Pådrag på rundan

| 2024-04-10, 22:24

I morse skulle jag träffa en vän och käka frukost i skogen. Tog en liten extra sväng med Raffe på väg dit. Vid Skarpnäcksgården hörde jag helikopter som var på väg och så stod det två polisbilar utanför.

Hm…

Knallade mot Brotorp där vi skulle ses. Hade helikoptern hovrande ovanför och så såg jag en polis komma på andra sidan ett litet krön. Kopplade snabbt Raffe och tänkte jag skulle fråga. Han hade dock en schäfer med sig och klev ut i skogen och ropade att jag kunde passera.

Så jag passerade.

Närmade mig Brotorp och fick syn på en snubbe som hade lite rolig stil, och som gick barfota med skorna i händerna. Förvisso är det varm vår just nu, men iaf.

Funderade på om det var honom de kanske letade efter.

En stund senare kom en polisbil rullande nerför en cykelväg och jag fick chans att fråga. Mycket riktigt. Det var en äldre herre de letade efter så jag pekade dem i rätt riktning och några minuter senare försvann helikoptern bort.

Tystnaden spred sig, och jag var nöjd med morgonens insats.Just nu i april 2024

| 2024-04-06, 14:42

Nästan sommar förra lördagen och sen kom vintern åter med en dm snö. April helt enkelt!

Just nu läser jag Storm över Solviken av Sofia Ymén och märker att jag är lite ovan vid icke-romance. Är nästan lite orolig för att det ska bli läskigt. Jag vill ju ha sånt som ger en skön känsla eller insikter. I bokcirkeln tuffar vi på med Mindset av Carol Dweck och den är intressant, men amerikansk. Mycket bättre är Motivation av Anna Tebelius Bodin som jag långsamt tar mig igenom. Behöver marinera det jag läser.

Just nu tittar jag och John fortsatt på Husdrömmar. Nu är vi på säsong 5 (sett 1-4, 10). Hela familjen tittar på Ronja! Kul att ha något att titta på tillsammans.

Just nu lyssnar naturen som vaknat upp rejält. Så himla häftigt varje år. P1 i köket när jag kommer ihåg och bilen när jag åker själv (sällan).

Just nu njuter jag av att dagarna är ljusare och lusten att göra saker börjar komma tillbaka. Och att jag kan styra min tid på ett sätt jag inte kunnat göra sen jag började lönearbeta. Underbart!

Just nu längtar jag efter att göra utflykter med Simon (och övriga familjen oxå såklart). Såklart även efter att få hitta det där jäkla nästa boendet så att vi kan fokusera på att fixa till där och inte på att leta.

Just nu tränar jag på med mina 10-min dagligen.

Läs liknande hos: Kulturkollo (master), Enligt OVästmanländskanOch dagarna gårLottens bokblogg, Fiktiviteter, (Bokdivisionen, Erikas bokprat)

Tidigare: 2024: Janfeb, mars
Samlingsöversikt


Axelsson, Åsa: Jag lämnar ekorrhjulet

| 2024-04-04, 14:41

Dök upp i mitt flöde. Har hört om den men inte kommit mig för att läsa.

Hade otroligt nog svårt att släppa den. Väldigt rappt skriven. Korta informativa kapitel.

Den ger väldigt många tankar kring livet vi lever idag. Hur vi har skapat så många måsten att vi inte hinner med det som är viktigt på riktigt.

Tänker ofta på det när jag är ute med Raffe på mornarna och ser trötta föräldrar släpa trötta barn till förskolan vid halv 7. Måste vi ha det så?

Samtidigt som det här sättet förstör för oss själva så förstör det även jorden. Skulle ju bli win-win om vi taggade ner.Koll på mars 2024

| 2024-04-01, 10:47

En månad med mycket allergi men nu verkar hassel nästan ha gett upp i vårt område. Sjuk skillnad faktiskt.

Kreativitet

Kreativ med kursuppgiften! Ritat trädgård och hus. Sjukt mycket svårare än jag inbillat mig. Jösses!

Även varit kreativ på ett av mina uppdrag där jag blev tillfrågad om att vara med på deras interna dag kring en produktivitetsgrej. Dock har jag kurs den dagen så det gick inte att vara med (konsulter är aldrig med på sånt i vanliga fall). Men jag har tillsammans med två anställda preppat en session som kommer heta “Äg ditt fokus“. Superkul verkligen! Fantastiska människor att samarbeta med.

Försöker även sticka klart en disktrasa som jag köpte material till när jag gick kurs i december 2022.

Skoj

Vi gör två roliga “appar” varje lunch (numera aka frukost för Simon…) – connections och when taken (rätt ny app där man varje dag får 5 bilder där man ska placera in den på kartan, och vilket år den togs).

Läst massor vilket känns väldigt bra. Även tagit mig tid att bara bläddra i lite böcker nu och då. Jag och John kollar på Husdrömmar – det ger väldigt mycket tankar om vad boende är och vad man är ute efter (eller verkligen inte vill ha). Jag och Simon har tagit oss ut flera gånger – några på cykel men flest på fötter och ibland haft med fika. Skog är bra grejer.

Vi drog till Tornberget – underbart!

Hunnit med ett par utefrukostar. Jag och Raffe strosar runt i skog och natur (och Skarpnäck), upptäcker saker man kan hoppa upp på, nya lövhögar och sådär. Njutning i vardagen.

Jag fick testa att spinna garn! Otroligt roligt och jag längtar till nästa tillfälle jag kan gå.

Hunnit med Flatenrunda, runda med både Hanna/Sally och Anna/Tilda. Hann med en after work med gamla kollegor från Klarna. Det är så roligt att snacka och se vad alla gör nu. Många har nya jobb men några är kvar. Allt är intressant! Mia var här på en fika (hon har inte längre kvar Fia).

Hälsan

Kör på med mina dagliga 10 minuter. Funkar extremt bra! Känner av vänstra foten ibland, och ländryggen ibland. Vet inte riktigt hur jag ska bli av med nåt av det – kanske yinyoga så jag ska jobba på att få in det mer. Sover rätt bra nu även om jag vaknar tidigt. Varit ohemult trött under värsta allergin nu men det verkar lätta. Kunnat ta powernaps som hjälpt mycket. Sätter timer på 10 min, lägger mig på rygg på yogabolstret, djupandas och nästan alltid somnar jag. Kosten har nog varit sådär. Önskar ju få in mer grönt och jobbar på det.

Tycker jag varit bättre på att skippa mobilen och valt annat men det är långt tills jag är nöjd egentligen tror jag.

Ekonomi & boende

Vi ligger ute med en hel del pengar har jag insett. Pga dödsbo, privatlån och sen har det kommit en del utgifter (köksapparater, Åre etc). Nu har jag dock deklarerat och vi får båda tillbaka på skatten. Blir härligt! Och i juni borde bouppteckningen vara klar och då får vi tillbaka pengar där.

Funderar mycket på hur jag kan bidra till en bättre värld, leva mer cirkulärt etc. Landar dock inte i så mycket eftersom det är fullt tillräckligt att leva just nu.

Jobb & utbildning

Jag drog ihop de kursare som oxå ligger efter och nu ses vi digitalt en gång i veckan och så har jag styrt upp vad som är veckans uppgifter. Sjukt bra! Väldigt givande att få & ge inspiration, pepp och stöd.

Jobbmässigt så har jag två uppdrag som jag hoppas landar snart. Det är dock bra att det drar ut på tiden eftersom jag håller på och fasas ut på ett annat. Spännande processer helt enkelt!

Har lyckats få en rätt bra balans i att inte jobba för mycket. Hade gärna varit lite effektivare och prokrastinerat mindre men jag jobbar på det. Utvärderar lite olika sätt att planera och hålla koll och så.

Fokus 2024 (kreativitet): januari, februari
Tidigare år


Natalie, Normann: Falskt spel

| 2024-03-30, 16:27

Jahapp, den här gick ju snabbt. Det blir mer och mer spännande med den underliggande storyn. Romansen får vara lite i skymundan.

Tycker tidsperspektivet blir lite skevt och försöker ignorera. Å ena sidan har hon precis kommit (och har ett öppet sår som skulle stängas efter 10 dagar) samtidigt som hon har hunnit med många olika saker som tar en del tid.

Nåja. Det är svårt med tid!

Kan bli helt tokig på vad kvinnor för 100 år sen fick stå ut med och kämpa mot.

Jag längtar till 18 april för då släpps nästa del och jag kommer sitta bänkad (redan lagt in påminnelse).Tornberget

| 2024-03-30, 16:17

Numera önskar jag mig inga grejer i present utan upplevelser. I julas fick jag en utflykt till Tornberget där jag inte behövde rådda något alls.

När vädret såg ut att bli bra på påskafton så bestämde vi oss för att dra dit.

Vilken dag!

Wow!!

Perfekt lång vandring. Få människor på den stigen vi tog (dvs Raffe kan springa lös – han lämnar oss inte med många meter).

Vi hittade en perfekt plats och kunde grilla både korv, värma kladdkaka och koka nudlar. En riktigt gormetmåltid kändes det som.

På vägen tillbaka lekte vi inte nudda mark (bara sten och rötter – vissa körde periodvis med bara sten). Kul och bra träning!Deklarera mera

| 2024-03-29, 21:13

Underbart det här med att deklarera.

För företaget har jag redan deklarerat (med hjälp av min redovisningskonsult) då den öppnar redan i början av februari tror jag.

Sen har jag fixat för mig själv och för dödsboet vi råddar (Johns faster). Hjälpt John, Joel och Simon med deras.

Nu väntar åtminstone jag på skatteåterbäringen!Normann, Natalie: Havets silver

| 2024-03-29, 11:29

Den här kändes det knappt som att jag hann börja läsa förrän den var slut.

Nu känns det nästan som att det är för många parallella trådar och ingen hinner få riktig fokus. Fast det är nog så det känns för Clara.

Intressant att den har en hel del snack om epidemier trots att den skrevs 2016.

Varje gång jag läser om tiden för 100 år sen slås jag av hur otroligt mycket våra liv har förändrats sen dess. Helt osannolikt.

Inser att jag nu bara har en bok kvar, sen får jag vänta tills 18 april och sen är det en bok i månaden som gäller. Men då kommer jag iaf att läsa 10 böcker till i år (sista släpps i januari nästa år). Ska kanske se om några av mina andra pågående serier har fått fortsättningsböcker.Det blir alltid fullt i kalendern?

| 2024-03-29, 11:21

I början på februari listade jag en hög saker och de är nu nästan alla avbockade (eller skippade) så nu är det fokus på andra saker.

 • Påskutflykt imorgon (en julklapp till mig från familjen)
 • Jag ska fixa klart kursuppgiften vilket är en hel del saker att bocka av. Har dragit ihop ett gäng kursare och vi hörs en gång i veckan och peppar, hjälps åt att fokusera och att hålla nere våra krav på oss själva och istället fokusera på att få det gjort.
 • En kursträff i Järna (+Trosa och Ingarö) och en i avslutningsträff med redovisning i Stjärnsund – sen är den slut 🙁
 • Borde ta tag i optiker 
 • Ska gå en kurs fyra halvdagar (Okaloa flowlabs – en fortsättningskurs)
 • Ska se om jag lyckas få till att hänga med Skavet och läsa boken de läser (I want a better catastrophe)
 • Vi hoppas läsa ut bokcirkelns bok Mindset av Carol Dweck och hinna snacka 3-4 gånger till om den.
 • Några Flatenrundor ska vi få till
 • Vi ska utreda och se om Raffe har några problem med rygg/baktassar.
 • Jag och Simon hoppas på både badkvällar och cykelutflykter
 • Vi ska på intervju på en skola för Simon, och även gå på öppet hus om vi gillar det (och de oss)
 • Ska även prata med nuvarande skola om åtgärdsplan
 • Ska hänga en dag med andra kvinnor inom techindustrin
 • Ska hinna med 1-2 Tova & spinn så jag kan få klart garn!
 • Ska gå på Ta makten över din stress tillsammans med Sanna
 • Vi ska röja och städa ur Johns fasters hus i Fränsta så att det kan säljas
 • Har tagit mig i kragen och bokat biljetter till Agila Sverige – aldrig fått tummen ur tidigare
 • Jag och Simon har pratat om att sova ute en natt i maj, och kanske får han en resa till något annat land i Norden i födelsedagspresent.
 • Inser att vi även pratat om att måla klart fönstren i maj.
 • Kanske signar jag oxå två nya uppdrag och ett tar slut.
 • Vi hoppas även att vi hittar några intressanta visningar att åka på!
 • Har ett par olika luncher jag skulle vilja få till i mitt nätverk dessutom

Livet är långt ifrån tråkigt och enformigt vill jag lova!

Jag kan dessutom tillägga att jag faktiskt säger nej till massa saker som jag skulle kunna tänka mig att göra. Just därför är det bra att göra såna här översikter så jag fattar att jag har tillräckligt.