Slumpad post: Mysbamse borta
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Fokus 2023

| 2023-01-23, 20:32

Funderade en hel del kring detta under jullovet, sen kom vardagen igång och min ritning blev liggande.

Mitt fokusord är verkligen mitt ledord och jag har redan fått fundera lite över hur jag ska tänka när jag ska vara, eller agera, modig. Har kvar både nyfiken och tacksam i ryggmärgen efter varsitt år.

Fyra större områden utöver mitt fokusord och de täcker in det mesta i livet ändå. Bäst är när något täcks in av flera områden.

Hälsa

Kommer först för utan den blir inget annat heller bra. Kost, vila och rörelse blir nyckelord här.

Skoj

Har blivit klart bättre på att göra skojiga saker. En hel del sker med familjen, eller vänner.

Läsa, lyssna, se, fota, pyssla, lära mig nya saker, musicera och så vidare! Kan fyllas med hur mycket som helst.

Relationer

John, familjen, barnen, Raffe och givetvis vänner. Alla behöver ha sin plats i mitt liv.

Jobbet

Kommer längst ner på listan och ska absolut ha fokus men brukar få det automatiskt. Känner på mig att ordet modig kommer spela sin roll här på ett eller annat sätt. Balans kommer vara viktigt, det fanns inte det 2022.Fritzson, Sofia: Vad hjärtat vill

| 2023-01-23, 20:01

Fjärde delen och den sista som finns just nu men Sofia svarade på instagram att det kommer fler delar!

Här blev det lite mer förvecklingar och inte lika rakt fram på något sätt.

Fint visat hur det kan vara läskigt att våga ta steget och hur många som bär på gamla händelser som satt livsavgörande spår. Visar lite hur viktigt det ändå är att prata ut om saker som händer.

Jag hoppas verkligen att nästa del handlar om Nikki!Ett månadsspel

| 2023-01-23, 19:59

I december fick vi blodad tand på att spela spel och de första 10 dagarna körde vi ett spel varje dag (olika). Sen blev det lite mer sporadiskt resten av månaden. Under granen kom det ett gäng nya spel som vi var sugna på men aldrig riktigt fick tummen ur.

Förutom Uno Flip som Joel hade önskat sig. Sjukt roligt! Som Uno fast i kvadrat eftersom man kan vända på korten.

En bit in så orkade vi till sist testa Azul. Inte helt enkelt att förstå och det var nära att jag först gav upp när jag kollade film, sen kollade jag igen, och Joel oxå. Så beslöt vi oss för att testköra och då var det på håret att övriga två ens orkade lyssna.

Men, vi tog oss över den kullen och vips var det väldigt roligt! Vi har spelar flera kvällar under januari och det tar inte särskilt lång tid.

Efter det kom jag och Simon fram till att vi kanske ska satsa på ett nytt spel per månad. Januari blev således Azul, och Uno Flip blev jullovets.Fritzson, Sofia: Lycka på landet

| 2023-01-22, 18:13

Tredje boken som jag rasslade igenom. Älskar att det bara fortsätter!

Nu var det Cornelias vän Nova som dök upp (efter att ha omnämnts rätt ofta i första delen). Rätt skönt att man direkt förstår vilka bokens huvudpersoner är och att det sen blir så.

Älskar hur enkelt Sofia skriver men ändå ger en bra bild och fin känsla. Vill typ bo i Ängsmark! Hon beskriver alla positiva saker med att bo i ett litet samhälle. Underbart!

Jag hoppas innerligt att det kommer fler böcker i serien. I väntan på det (för jag har redan kommit en bra bit på fjärde och senaste delen) så får jag kanske satsa på några av hennes andra serier som jag glömt bort att jag börjat på.Dimmigt och isigt

| 2023-01-22, 17:24

Idag tog vi förmiddagsrundan gemensamt. Härlig promenad i ett isigt eller kanske snarare frostigt landskap. Ytterst få andra var ute och det var härligt tyst ibland tack vare dimman.Fritzson, Sofia: Bara en dejt

| 2023-01-20, 6:09

Gav mig direkt in på andra delen och älskar när det mesta redan är bekant!

Här får vi följa ett blivande par som jag misstänkte redan i första boken eftersom han blev granne till henne.

Härlig stämning, sommar, miljö, människor. Fint med ett så klokt barn oxå.

Givetvis blir det lite förvecklingar pga brist på kommunikation, men skönt att det löser sig.

Gillar Sofias sätt att skriva utan att det går för djupt in i detaljer men ändå ger mig tillräckligt.Öppet hus på gymnasieskola

| 2023-01-20, 6:05

I höst är det dags för Joel att börja gymnasiet och redan i november hade skolorna öppet hus. Joel hade planerat att åka med sina kompisar men blev sjuk den veckan då flera av hans favoriter hade öppet hus. Så då fick jag möjlighet att hänga med på dessa nu i januari.

Igår var det första och det var NTI Odenplan som stod på listan.

Teknisk linje är det som gäller och det var många som var där.

Det är inte skolan som står högst upp på listan men de hade en del bra grejer.

Nästa vecka blir det övriga två.Fritzson, Sofia: Där drömmar möts

| 2023-01-18, 20:40

Gillade att läsa flera böcker om samma personer så jag kom på att jag fått tips om denna om Ängsmark.

Den här miljön tilltalar mig STARKT. Farligt! Bo i en småstad verkar ju supermysigt. (nästa boende!)

Här anar man snabbt att det finns något som man inte känner till och så småningom får man förklaringen.

Bra att det växlar fokus mellan de olika huvudpersonerna.

Jag har givetvis funderat en hel del på vilka personer/par som kommer ha huvudrollerna i kommande böcker.Bokaholic

| 2023-01-15, 11:45

Jag är märkligt biten av böcker. Köper på tok för många då vi har slut på bokhyllor sen länge. När ju drömmen om nästa boende där jag ska ha ett bibliotek i någon form. Bygga ett själv typ. På jullovet fick jag dock nog och vi satte upp ett par hyllplan i hobbyrummet. Riktigt nöjd!

Sen jag fick min Storytel reader köper jag inte romaner längre. Det funkar med såna som bara har text och har mer av en story. Faktaböcker har jag dock svårt att läsa på den då jag gillar att bläddra i dem.

Har ett flertal områden där jag har svårt att låta bli att köpa böcker.

  • Senaste 2 åren har jag köpt många böcker kring hemmasittare, social ångest och annat relaterat till detta område. Både de jag läst från pärm till pärm, och några jag bläddrat en del i har jag såklart bloggat om. Många har jag inte bläddrat tillräckligt för att kunna blogga om dem tycker jag. Många skulle jag vilja ha läst men hittar inte tiden/motivationen att läsa mer intensivt i.
  • Hantverk i alla de former. Om att väva, brodera, sticka, hålla på med näver – ja allt möjligt. Bläddrar lite då och då och tänker att jag vill dra igång med något projekt men så inser jag att jag saknar plats. Även här är det nog drömmen om nästa boende som ger hopp för ett av mina mål där är att ha mer plats för kreativitet!
  • Jobbrelaterade ämnen som produktivitet och relaterat, en hel del kring mindset, en del om organisationsstruktur.
  • Nästa boende är ett genomgående tema i många böcker. Trädgård på olika sätt. Självhushållning, renovering etc.
  • Matrelaterade böcker av någon anledning. Jag tänker att jag egentligen skulle gilla att laga mer mat och baka mer. Bläddrar i dem och det är alltid väldigt inspirerande men sen i vardagen orkar jag aldrig gå hela vägen.

Det är ofta jag tänker att “nu ska jag faktiskt inte köpa fler böcker”. Vips så har jag beställt någon mer bok…Aktieåret 2022

| 2023-01-15, 11:30

Tre år senare ser det inte så ljust ut ska erkännas. Tur att vi inte satsat allt vi har utan även sparar på sparkonton. Dock väldigt intressant att följa det här.

Förra året hade vi några som gick med vinst under året, så är det inte nu.

Dyker inte ner i några siffror utan känner att jag hellre fokuserar på 2023!

Tidigare år: 2020, 2021