Slumpad post: Fix på morgonen
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Näsblod

| 2024-03-04, 21:45

Joel har blött en del näsblod, särskilt vid förkylningar. Så vi pratade om att han kanske kunde bränna blodkärlen.

Hörde av mig till vårdcentralen och fick till svar att han skulle vända sig till ÖNH-akuten nästa gång han blödde. Ringde till ÖNH i Farsta och frågade dem. De sa att de behövde en remiss. Hörde av mig till vårdcentralen igen (de har en app). Fick samma svar om akuten. Då ringde jag upp dem och bad dem boka en tid för vi ville ha en remiss. Dock inte hos den läkaren jag haft kontakt med via appen.

Fick en tid. Gick dit. Fick en remiss. Fick en tid i Farsta.

I fredags var vi där. En kvart tidiga. Fick komma in. Läkaren var vass och vaken och en kvart senare gick vi därifrån efter att fått hjälp med både munsår och näsblodet. Sjukt bra service. Vårdcentralen – not so much.Just nu i mars 2024

| 2024-03-04, 21:41

Ännu en månad. Har kört fånga februari så jag tycker ändå det gått rätt fort.

Just nu läser jag fortsättningen på Där vassen viker, Lundens hjärta. Sen har vi börjat på Mindset av Carol Dweck i bokcirkeln. Verkar intressant. Har börjat läsa Motivation av Anna Tebelius Bodin. Känns som en karamell att suga på långsamt!

Just nu tittar jag och John fortsätter titta på Husdrömmar. Gav upp att gå bakåt efter en säsong och börjar från början istället – lite väl mycket relationsfokus dock. Hoppas det ger sig snart!

Just nu lyssnar på så lite som möjligt. Möjligtvis fågelsång! Och även P1 i köket och bilen.

Just nu njuter jag av att kroppen funkade så himla bra i Åre! Och att det är så ljust på eftermiddagarna.

Just nu längtar jag efter att känna att jag har mer tid. Borde ha det men icke. Längtar efter ha hittat vårt nästa boende (om det nu är hus eller tomt eller vad det blir).

Just nu tränar jag rätt lite även om jag håller på med mina 10-min dagligen. Dock var det ju hårdträning i Åre under fyra dagar!

Läs liknande hos: Enligt OVästmanländskanOch dagarna gårLottens bokbloggBokdivisionen (Fiktiviteter, Erikas bokprat)

Tidigare: 2024: Jan, feb
Samlingsöversikt


Checklistan borta

| 2024-03-03, 20:06

Har fixat lite smått nu och då under hela dagen. Prokrastinerat hobbyrummet en del. Men så tog jag tag i det. Betade av sak efter sak. Igår kväll skrev jag nämligen en ganska detaljerad lista över vad jag behövde fixa.

När jag nästan fixat det mesta blev jag sugen på att bocka av lite grejer och se hur lite det nog var kvar.

Hmm…

Var gjorde jag av checklistan? Den låg ju här på skrivbordet som jag nyss torkade av…

Det har nu gått några timmar och jag har småfixat lite mer men jag har faktiskt inte hittat checklistan.

Stör mig lite.Städat

| 2024-03-02, 21:26

Vi har hamnat lite efter på städfronten senaste tiden. Så idag tog vi oss i kragen.

Nu är det i princip bara hobbyrummet kvar som behöver röjas, dammas, dammsugas etc. Det ska göras imorgon.

Hade bestämt att den här helgen är det fokus på städning av hemmet. Då var det ganska enkelt att bara göra.

Vi har även hunnit kolla på två avsnitt av Husdrömmar.Koll på februari 2024

| 2024-03-01, 8:10

Lite konstig månad. Mycket som hände. Känns mest som överlevnadsfokus nästan.

Kreativitet

Viktigt har jag ju tänkt eftersom det är mitt fokusord. Rätt dött den här månaden tyvärr. Behöver fundera på hur jag tar makten över det här under året. Det är ju en läroresa!

Skoj

Läst rekordmånga böcker! Vi har sett massa avsnitt av Husdrömmar – ger en hel del saker att fundera på.

Fikat hos både Sanna (lånade skidväskor) och Helena (köpte slalomutrustning), snackat med Lotta som vanligt, lunchat med fd kollega och träffat lite folk på atlassianevent. Anna (faster/syster/svägerska) sov över. Middag med Åsa och Annika efter deras uteevent.

Jag och Simon (och John) kör connections nästan varje dag, och sen kör jag och Simon tyska på Duolingo (Joel kör fortfarande kinesiska). Jag och Simon pusslade lite i början, men vi gillade inte pusslets bitar, så nu har vi bytt och ska se om vi kan hitta tillbaka till pusslandet.

Åre!

Hälsan

Här händer det grejer. Är troligen allergisk så nu kör jag antihistamin för att inte gå under. Kroppen höll för fyra dagars skidåkning i Åre! Hurra!! Jag och Simon har tränat varje dag ett par veckor med fokus på ben och armar. Funkade.

Brutit streaken på över 6000 steg per dag. I Åre så jag pallade inte bry mig. Tänker att jag nu hittat bra rutiner för att alltid röra på mig så jag släpper den. Snittade strax över 9800 steg (första gången sen oktober 2022 som jag inte snittar över 10 000 steg faktiskt). Jag har dock fortsatt med mitt dagliga pass – även i Åre men då fokus på stretch. Asbra!

Har ätit alldeles för onyttigt – främst godis och andra sötsaker.

Hälarna otroligt mycket bättre. Ländryggen/skinkan blixtrar till lite ibland men ingenting i Åre vilket var underbart.

Verkligen lyssnat på min ork som varit ganska låg och inte pressat mig på jobbet utan jobbat ganska lite.

Ekonomi & boende

Bouppteckningen är klar. Ligger dock ute med en hel del pengar så egentligen hoppas vi att vi inte signar något hus förrän den är godkänd. Ska nog räkna lite på det – bra att ha pengar till renovering/bygge senare oxå så kanske inte spelar någon roll.

Har nys på en gård utanför Borlänge/Hedemora som ska säljas men det känns som att den ligger i myggrike. Har börjat spåna på att faktiskt rita ett hus på riktigt (fast ändå till utbildningen) – Husdrömmar ger tankar.

Dyr månad med ny kyl, frys och diskmaskin. Plus resa till Åre (och utlägg för dödsboet). Nog rekord i räkningar (om man bortser renoveringar vi gjort).

Jobb & utbildning

Jag har börjat lite mer aktivt på kursuppgiften eftersom jag insett att det faktiskt inte är så långt kvar tills dess att den ska vara klar och presenteras.

Jobbmässigt har jag signat en kund till. Den kommer nog bara vara en liten bisyssla vilket egentligen är helt perfekt!

Fokus 2024 (kreativitet): januari
Tidigare år


Upp på toppen

| 2024-02-29, 20:43

Vi planerade att äta våffla på toppen. Kollade upp att de öppnade 10.30. Tänkte att vi siktar på att vara där först. När vi på tisdagen käkade middag med Sara på creperiet så berättade hon att kabinbanan öppnat igen. Det fick oss att fundera på att ta den direkt på morgonen.

Så, vi vaknade, packade ihop grejerna och ställde i förvaringsrummet och checkade ut. Tog grejerna upp till kabinen och det var bara 5 personer före oss i kö (kvart i 9 ungefär). En kvart senare var vi på väg upp. Vilken utsikt!

När vi kom upp såg vi att skotrarna som åker upp till toppen stod redo. Vi bestämde oss på stående fot att åka direkt upp och skippa våfflan. Visade sig vara ett klokt beslut för det blåste skitmycket (inte så våffelvänligt) och senare såg vi att det var långa köer i gondolen dit upp.

Wow sa vi alla tre! Mycket nöjda med att vi åkte upp direkt. Fotade massor och åkte sen långsvängen ner till Rödkullen. Åkte lite, åt lunch, åkte lite (bla i VM8:an) och sen kände vi att vi var klara och åkte ner till hotellet. Bytte om, lämnade skidor, åt glass i solen på torget, hängde på hotellet och sen stationen och så åkte vi tåg hem.Upp och ner

| 2024-02-27, 16:26

Vilken fantastisk skiddag! En dipp men i övrigt helt amazing. Kan nog inte bli bättre tror vi.

Valde att ta bussen västerut och hade egentligen tänkt börja i Duved med fick för oss att hoppa av i Tegelfjäll. Vilken tur!

Vi inledde med vildmarkssvängen (eller vad den hette). Helt nypistat, helt vindstilla, någon minusgrad och strålande solsken (med halo).

Wow!

Det blev en visit till Duved aka dippen. Fokus på Tegelfjäll där vi spenderade mesta tiden av dagen. En hel del offpist (mest barnen) då de gillar att utforska. Alldeles underbart. Satt ute på toppen och åt lunch och bara njöt. Slitna kroppar men klart värt det.Elvira, Berg: Sommarnätter

| 2024-02-27, 8:10

Åttonde boken och jag bara slukade den. Det pågår parallella historier precis som vanligt och nu får vi mest följa Ellen, Elisabet och Ingeborg. Det är 1918 och min mormor var 16 år då. Jag undrar så hur hon levde, hur hon tänkte och hur det var. Det nämns att en sjukdom börjat sprida sig. Pandemi.

Uppskattar att få följa de här personerna och samhället för drygt 100 år sen. Det ger verkligen perspektiv på mitt eget liv, och vårt samhälle i stort. Fin blandning mellan livets upp och ner.

Jag hoppas den här serien blir långvarig!Full skiddag

| 2024-02-26, 19:14

Jag hade trott att vi max skulle orka fram till lunch typ. Kanske utgick jag från mig själv och önskedrömmar?

Vi var i liften runt 9 då de öppnade och hade spanat in ett sätt att ta oss bort mot Björnen där det fanns blå backar och sittlift. Första backen var röd. Simon hade nya skidor. Vi kan säga att det tog tid, energi och mod.

Vi kom bort till Sadelexpressen och då hade Joel gett upp på oss och åkte själv ett tag. Mycket folk och lång kö gjorde att vi bestämde oss för att åka ännu mer österut mot Björnen. Sara dök upp och med henne tog vi oss så långt bort det gick och där stannade vi. Trots bygellift orkade vi. Efter god lunch ville Joel testa snowboard så Sara och Simon åkte ett par vändor. Joel vågade sig ända upp med bygelliften efter att ha övat lite längst ner. Mycket imponerande.

Han bytte sen tillbaka till skidor och sen sa vi hej då till Sara och åkte en gång till, sen vilade jag och sen tog vi bussen tillbaka vid 16:15. Middag på Brödernas och sen har vi moffat godis på rummet och skärmat för fulla muggar.Solen sken i Åre

| 2024-02-25, 20:13

Att sittsova på nattåg är sådär. Nu hade vi tur att det inte var fullt så vi kunde ha ett dubbelsäte var vilket underlättade lite.

Väl framme rullade det på rätt bra. Gick till hotellet, bytte om, ställde undan saker, gick till skidutlämningen (fick vänta lite) och när vi fått det gick några av oss upp med skorna till hotellet och sen tog vi Årebanan (kö) uppåt.

Jobbig röd backe att börja med men vi kom ner till sittliften och kunde ta oss upp igen, och nu lite mer västerut i backarna. Messade Sara att vi var framme, hon ringde – var i Rödkullen dit vi var på väg. Väl där hann vi hälsa lite och sen åkte vi upp i släpliften. Tog oss bakåt och sen upp till toppen. Strax innan toppen dök energin för Simon helt. Det blev således inte toppstugan utan vi körde lunch direkt där vi kom upp. Efter det tog vi oss mest neråt och hem till rummet.

Vilket otroligt väder vi haft. Fantastisk dag. Roligt att barnen får uppleva Åre med sånt här väder.

Kvällen har vi softat. Jag handlade lite på Ica och Max. Nu sova så vi orkar imorgon.