Slumpad post: Ekologiska tyger
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Koll på maj 2023

| 2023-06-03, 20:11

Maj som började kall men blev till sommar och trots att jag i år är ledig (inte bara jobbar hemifrån) så hängde jag inte med i utvecklingen.

Hälsan

Kosten kanske något bättre. Lite mindre godis. Fortsatt röra mig mycket och snittar runt 13 000 steg. Jag har även steppat upp och kört joggingrunda två gånger per vecka i tre veckor nu. Jag och Simon har dragit igång och kör dagliga övningar och jag har varit hyfsad på Linus-pass. Jag och Simon köpte badkort i Tyresö för hela sommaren och har varit där två gånger. Vilat en hel del oxå. Sover helt ok. Höften är bättre men inte bra än. Gått ett par gånger hos Sara och även på finsk massage/bindvävsmassage. Har varit på två pass Yin Yoga!

Skoj

Lunch med gamla Training teamet och Ladies night out med två fd kollegor. Tog mig till en föreläsning om hur man vårdar gamla hus. Tova och spinn – där jag testade att spinna. Redovisningskväll på skolan. Stickat en del, och läst massor. Mors dags-middag utomhus!

Relationer

Skogsrundor med Simon. Badat med både Joel och Simon, och bara Simon. Varit i Farsta och shoppat med Joel – bra tillfälle att snacka lite. Jag och John har gått en del Rafferundor ihop, och även joggat en gång. Rundor med Anna & Tilda.

Jobbet

Har signat uppdrag över sommaren (deltid på Zettle by Paypal) och kört ett antal diskussioner kring några olika jobb. Stick(a) ut(e) var en fin eftermiddag! Fixat en del småsaker med företaget och funderat massor på framtiden.

Fokus 2023 (Modig): JanuariFebruariMars, April
Tidigare årStick(a) ut(e)

| 2023-06-02, 20:02

Jag och AnnikaUt & insikter spånade ihop ett event som vi körde i onsdags. Jag har ju hängt med på en del aktiviteter de gjort tidigare så det var en ära att få vara gästspelare.

Tanken var att sitta vid en lägereld, sticka och snacka hållbarhet. Nu var det för torrt för att elda men oj vad bra det blev!

14 personer samlades i skogen mellan Skarpnäck och Bagarmossen. En ganska brokig skara vilket gav väldigt fina diskussioner med många insikter.

Vill på något sätt ha mer av sånt här. Ses, hantverka och snacka viktiga saker.En bra mors dag

| 2023-05-29, 20:18

Igår var det mors dag. Jag och John tog en runda på morgonen med Raffe. En del mygg numera. Väl hemma så väcktes barnen efter en tag och de kom och gav mig en ask hjärtan. Och en utemiddag.

John tog lunchrundan och jag fixade lite hemma.

Vid middagstid tog jag Raffe och knallade till Klisätra. En stund senare dök övriga upp på cyklar och det tog en bra stund innan Raffe insåg vem det var som kom. Han skällde lite argt först. Vi åt medhavd tomatsoppa och knäckebröd.

En stund senare var vi klara och drog hem.

Senare på kvällen bakade vi favoritkakorna och drack kall mjölk till när de var klara. Mums!Sommarprojekt

| 2023-05-28, 17:04

Jag är en hejare på att skjuta upp saker, prokrastinera. Är inte helt ensam om den egenskapen i familjen heller så vi är alltså rätt bra på att skjuta upp saker.

Idag bestämde jag mig för att göra en lista över projekt jag skulle vilja göra i sommar. Sen är planen att de får en vecka var. Om jag/vi inte hinner klart, ja då behöver vi inte göra klart. Kanske vill vi men det är ju då även dags för nytt projekt så…

Tanken är att det ska ge oss lite eld i baken. Vi får se om det funkar. Här kommer de som jag leker med just nu.

  • Pyssla om växterna. Jag gillar ju växter men jag sköter dem verkligen inte bra. Här vill jag plantera om, gärna i bra och fina krukor i rätt storlek, så jag behöver inventera vad vi har för krukor och vad vi behöver.
  • Få ordning på böcker. Har på tok för mycket böcker men gillar dem så nu ska vi se till att gå igenom alla, skanna de vi har i en app så vi kan kolla vilka vi har enklare, och sen kategorisera dem så att det blir lättare att hitta. Några rum behöver nog styra upp sin bokförvaring så det får vi se hur vi gör.
  • Fixa uteplatsen på baksidan. Vi fixade ju till en del sommaren 2021 och nu skulle jag vilja köra om själva trallen och även utemöblerna. Kanske även rabatter och lite så. Vi får se vad den här kan inkludera.
  • Rensa köksskåpen. Gjorde en hel del förra året men inte alla och det är bra att gå igenom lite nu och då.
  • Få ordning på hobbyrummet. Det ska vara enkelt att hitta, lätt att få plats att pyssla och gå bra att jobba. Enkelhet är viktigt.
  • Renovera balkongen. Något som vi borde gjort för länge sen men som nu bara måste ske.
  • Få till en BRA matlista. Vi kör oftast middagsfrid varannan vecka men det är 4 dagar och sen är det 10 dagar kvar på varje två-veckorsperiod. Ser framför mig A5-papper med ingredienser och instruktioner, något för alla inklusive grönsaker.
  • Måla fönster är väl overdue och jag ska gå en dagskurs i början av juli så att jag får lite inspiration och kunskap.
  • Få ordning under trappan. Här har vi allt som hör till Raffe (mat, godis och så) och nästan som ett extra skafferi. Skulle vilja styra upp det hela lite.

Alla grejer är egentligen att styra upp saker så att vardagen funkar enklare och bättre. Vardagsdesign!

Lär återkommer om jag inte skjuter upp listan…Tova och spinn

| 2023-05-27, 21:05

Efter att ha nåltovat en egen bräkis, läst lite om ull, dagdrömt om att ha får och lite sådär så råkade jag på en “kurs” i Tyresö där man kunde testa på att våttova och att spinna.

De kör tydligen varannan fredag, har en lokal i folkets hus och så tar det emot folk där, hjälper och instruerar och så betalar man 300 kr och då ingår allt material.

Igår var det dags (sista gången på terminen tyvärr). Jag hade bestämt mig för att testa att spinna. Då måste man först välja ull, sen karda och sen kan man spinna. Häftigt att få testa på alla steg.

Testade både att karda för hand och i en enklare maskin. Spann gjorde vi med sländor (det fanns spinnrockar men det är nästa steg – och en person fick testa).

Skitsvårt. Superkul!

Var alldeles lagom med folk och snack emellan.

Har lagt in höstens datum i kalendern!Redovisningskväll

| 2023-05-27, 20:48

I torsdags hade hela skolan (F-9) redovisning kring hållbarhet som de jobbat med under våren. Längesen jag såg så mycket folk i skolbyggnaden!

Niorna har under veckan skapat filmer så vi bjöds på filmvisning (något strul med ljudet tyvärr så hördes sådär) och popcorn!

Vi fick äntligen se pallen som Joel jobbat med under våren på träslöjden.

Vi träffade lite föräldrar som vi inte pratat med på länge och kollade lite på vad sjuorna gjort även om det känns väldigt konstigt och lite sorgligt eftersom Simon borde vara där egentligen.

Så overkligt att Joel nu går i 9:an och att se hur stora alla har blivit. Vi har ju följt de flesta sen förskoleklassen 2013.Lundberg, Sofia: Den röda adressboken

| 2023-05-27, 20:42

Vilket otroligt fin och sorglig bok.

Om Doris som på gamla dar tänker tillbaka på sitt liv och delar det med en yngre släkting. Skriver och pratar lite.

Det är en inblick i ett liv som man har svårt att förstå då det sträcker sig över stora delar av 1900-talet och utvecklingen från 20-talet är rätt extrem. Vilken annorlunda värld ändå. Samtidigt som vi människor ändå är oss lika.

Hur livet tar sina svängar, hur personer kan komma att betyda mycket mer än man först anar. Om mod. Om kärlek. Om längtan.

Ska helt klart läsa mer av Sofia!Påbörjat uppdrag

| 2023-05-27, 20:34

Känns väldigt konstigt att återigen ha en jobbdator, och en arbetsprofil på telefonen. Det är dock ett väldigt lugnt uppdrag verkar det som så jag kommer inte att jobba så många timmar varje vecka vilket är väldigt trevligt.

Oerhört spännande att börja jobba med för mig helt nya människor och lära mig hur saker och ting hänger samman.Fåtöljen är tillbaka!

| 2023-05-18, 20:26

För lite drygt 7 år sen fick en av två fåtöljer avtackas för gott. Den andra hade ju Cia sen ett tag.

1 maj chattade hon och frågade om jag ville ha tillbaka den för lokalen ska röjas (Cia är inte kvar). Jag ville såklart men hade inte någon plats för den. Glömde lite bort.

Så idag när jag röjde Simons rum spanade jag lite på hans myshörn och skippade att röja det. Orkade inte. När John dammsög gick jag med Raffe och ute i skogen slog det mig. Där skulle ju fåtöljen passa superbra!

Messade Cia. Av en slump var hennes bekant där och röjde, idag! De skulle stämma av en halvtimme senare.

Vid halv 2 hämtade vi den och jag och Joel pusslade in den i bilen, och passade på att lära oss lite vilka delar som gick att ta loss.

Simon verkar nöjd! Själv funderar jag på hur jag ska kunna låna den lite då och då.Städning och röjning pågår

| 2023-05-18, 20:18

Efter nästan tre lediga månader så har jag börjat känna lite lust att röja och få ordning. Jag gick ju ut hårt och tänkte ta 30 minuter per dag. Ha ha ha. Gick ju inte.

Idag röjde vi och städade normalt typ. Sen gav jag mig på garderoben och siktar på att gå igenom resten imorgon.

Böcker står på listan, och kanske lite annat oxå. Otroligt skönt att få lite sånt gjort!