Slumpad post: Vågade speglar
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Lånemöte på Länsförsäkringar

| 2005-10-11, 15:06

På hus och villamässan bokade vi möte med Länsförsärkingar för information om hur vi ska gå tillväga om vi vill låna pengar där. Dels ville vi veta hur man gör rent praktiskt och dels vad de har att erbjuda.

Vi ställde lite frågor till henne om att binda räntan och hon tyckte att vi verkade vilja binda på för lång tid. Om vi binder på 10 år och säljer efter 5 måste vi “lösa” det resterande lånet vilket sällan är gratis. Om räntan har sjunkit kan det bli riktigt dyrt… Hon tyckte vi skulle binda litegrann på 5 år möjligtvis. Den rörliga räntan låg på 2,45% vilket gjorde att vi kunde låna till ett hus på ca 3 miljoner hos dem.

Hon berättade också om att Länsförsäkringar har egna besiktningsmän som besiktigar huset för att man ska försäkra det mot dolda fel. De kostar inget om man väljer att inte köpa huset. Försäkringen ligger på ca 2 500 kr/år i två år, så det lät som ett intressant alternativ till att ta dit en besiktningsman som kostar 5-10 laxar oavsett om man köper eller inte.

Skulle man bli “helkund” hos Länsförsäkringar så skulle man få 0,2 procentenheters lägre ränta på lånet, och vi räknade snabbt ut att det skulle innebära ca 400 kr/månad om vi lånade 2,5 miljoner!Kommentera