Slumpad post: Lite pysslande
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Tapetsering är svårt…

| 2006-01-16, 22:27

Igår började vi (äntligen) att sätta upp tapeter. Vi började med hallen och ska även ta vardagsrummet där det är spacklat, slipat och klart. Jag har aldrig tapetserat förut, och jag tänkte väl “hur svårt kan det vara” – och det kan det: Tapeten är klistrig, stor och tung. Den ska passas in rätt och givetvis saknas klister på viktiga ställen när man väl får upp den. Tapetkniven är slö och man får tapetklister över hela sin person. Allt sker under en liten läcker tidspress, eftersom klistret torkar. Jag bestämde mig snabbt för att anta rollen som “medhjälpare” i själva tapetseringsprocessen, och överlåta så mycket som möjligt till Susanne.

Trots allt blir det nog bra när tapeterna kommit upp. Vi har ju gjort ett ganska grundligt (kanske lite för grundligt) förarbete, och vi har ännu inte ångrat oss angående tapetens färg/mönster. Nu är halva hallen tapetserad.

Idag köpte vi även det golv som vi ska ha i hallen/vardagsrummet. Det blev ett laminatgolv i lönn som vi köpte på Bauhaus. Det blev fjorton extremt tunga paket med golvskivor som nu står i hallen och väntar på att få läggas – förmodligen kommer det ske på lördag, efter att tapeten i vardagsrummet är uppsatt.En kommentar to “Tapetsering är svårt…”

  1. Kjell says:

    Hurra! Lägga golv!

Kommentera