Slumpad post: Fix på morgonen
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Servern nere två dagar…

| 2006-02-25, 20:15

I förrgår satt jag och flyttade lite filer till servern, och plötsligt sa den att hårddisken var full. Jag visste att jag borde ha ca 55 gig ledigt, så jag blev lite förbryllad. Vid lite närmare inspektion och en omstart visade det sig att något hade blivit fel i filsystemet varpå Linux skrivskyddar hela datorn som säkerhetsåtgärd. Eftersom det var sent lät jag det bero till idag.

När jag bootade datorn fick jag något kryptiskt meddelande om att det var något fel och att jag skulle köra “fsck”. Jaja, tänkte jag jag skriver väl “fsck” och ser vad som händer. Genast satte ett filfixarprogram igång och skannade hårddisken. Med jämna mellanrum kom det med helt obegripliga prompter om att “inode” det och det var fellänkad osv, men som tur var avslutades varje meddelande med “fix?”. Det räckte med att trycka på “y” så fixades det. Detta pågick ett tag och sedan gick servern igång som vanligt igen.En kommentar to “Servern nere två dagar…”

  1. Kjellis says:

    Vilken gastkramande story..!

Kommentera