Slumpad post: Bad 27 och 28
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Picasa och bilder

| 2008-04-08, 16:39

John har redan skrivit lite om detta program, men jag känner att jag måste tipsa alla därute med massa bilder. Busenkelt program som gör att man verkligen använder sina bilder, tittar på dem, klipper och redigerar. Och enkelt lägger upp på webben (både sökbart och icke sökbart) så att andra kan ta del av dem.

Bäst av allt – det är gratis! Hämta det här.

Organisera bilderEtt problem idag är att det blir så många bilder (i-landsproblem?). Vi har under lång tid testat ett system som funkar toppenbra. Man har helt enkelt en mapp som heter Bilder och under den så skapar man en mapp för varje år.

Varje gång man framkallar bilder (=hämtar ut dem från minneskortet) så skapar man en ny mapp med dagens datum – oavsett när bilderna har tagits så gör man så. När man vet vad bilderna i stort sett innehåller lägger man till detta i mappnamnet (se bild). Dessa nyckelord gör att man väldigt snabbt hittar de bilder man letar efter – tro mig! Kan tillägga att jag var väldigt skeptisk till en början för jag ville sortera dem på händelser istället – men då hade jag nog fortfarande haft allt i en mapp och dåligt samvete för att jag aldrig hann sortera in dem i mappar… TACK John – nu har jag istället tid att titta på bilderna vi tar!

Ofta har man ju olika kameror och då har vi valt att ha en som är default och de andra skriver vi inom parentes i mappnamnet (se bild).

Tillsammans med Picasa så blir det väldigt enkelt och överskådligt. Det är ofta jag sitter och tittar på gamla bilder och det gör inget att det finns några suddiga eller dåliga bilder – vi raderar nämligen aldrig några bilder.2 kommentarer to “Picasa och bilder”

  1. niklas says:

    Bra tips.

  2. […] i helgen gjorde jag ett litet collage med hjälp av Picasa som kommit i ny version (3.0) med mycket bättre stöd för collage. Så om jag saknar Joel lite […]

Kommentera