Slumpad post: Drop-infika
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Trådlöst USB ljudkort

| 2009-07-23, 21:14

Trådlöst USB ljudkortJag har länge gått och funderat på hur man enkelt och flexibelt kan utnyttja dator(er) till att lyssna på musik hemma. Problemet är att “stereon” i vardagsrummet saknar dator och datorerna står på olika ställen i huset. Jag provade en FM-sändare för USB förra året, men ljudkvaliteten var helt enkelt för dålig.

Häromdagen köpte jag ett trådlöst USB ljudkort med mottagare på Kjell & Company. En klockren lösning med USB-sändare (vilket gör att man slipper extra ström) och en mottagare som kopplas in i “stereon”. Själva sändaren registerar sig som ett nytt ljudkort i datorn vilket leder till lite egenheter. T ex måste man ange att applikationer ska använda det ljudkortet och inte datorns inbyggda, eller ställa in det trådlösa som default.

Ljudet var dock perfekt och helt utan störningar ända tills jag använde det trådlösa nätverket på datorn som sändaren satt i, då lät det som man körde igång en matberedare i högtalarna. 🙁

Till slut löste jag det genom att koppla in USB-sändaren i den stationära datorn på övervåningen och använda Remote Desktop från laptopen för att välja musik som då spelas upp i “stereon” i vardagsrummet på nedervåningen. Faktiskt en ganska bra lösning när allt kom omkring. Man kan stänga ner laptopen utan att musiken stannar, och det går även att styra musiken från en annan dator om behovet skulle uppstå. Vi kan dessutom lyssna på musik i köket med laptopen utan att hålla på och byta ljudkort etc. Nackdelen är att jag ju måste ha den stationära datorn igång, men det är den för det mesta ändå…Kommentera