English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Tapetsering avklarad

| 2011-01-06, 20:22

Det mesta av förarbetet gjorde vi i tisdags så på onsdagen var det slipning och sen avtorkning och uppsopning efter det. Barnvakten Elin dök upp vid tre-hugget och vi körde igång med själva tapetseringen.

Tapeten var uppdelad i 12 delar och för lång för väggen, så vi började med att kapa upptill på de övre bitarna. Det skulle senare visa sig vara ett misstag eftersom vi glömt att taket och hörnen är sneda, så viss efterlappning måste ske.

Förutom hörnen så var det enkelt att sätta upp. Mönsterpassningen var lätt i början men blev lite si och så på sista nedre bitarna pga hörnen. Dock var mönstret sådan att det inte gjorde så mycket, plus att det är delar man inte ser så mycket. Barnen var till en början nöjda nere men ville sen upp och titta på oss – såklart. Mycket mycket bra att ha en tredje person då som kunde hålla koll på dem 🙂

Efter två timmar var det hela klart och bara att städa undan och sen plocka in myshörnet igen. Mycket nöjda!6 kommentarer to “Tapetsering avklarad”

 1. Syster Yster says:

  (Aaaahh… flashbacks! :mrgreen:)

  Vad fint! 😆

 2. Syster Yster says:

  (Hehe, och nä – man skär aldrig förrän man har satt upp – med marginal! 😉 )

 3. Sue says:

  Haha, jo vi vet men det brukar bli så otroligt fult just i överkant att skära efteråt och taklisten sitter fastspacklad (väggen är tidigare bredspacklad så vi tar det lite försiktigt).

 4. Syster Yster says:

  Det finns knep… säg till nästa gång så kan jag komma och besserwissra lite! :mrgreen:

 5. Sue says:

  Du är välkommen!

 6. […] att ha tapetserat myshörnet med fisktapeten blev det inte jättesnyggt i kanten. På grund av mönsterpassningen avslutades inte tapen riktigt […]

Kommentera