Slumpad post: Äta själv vid bordet
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Ingen mer bodypump

| 2011-04-30, 13:06

Efter 84 pass bodypump under ca 1,5 år sa igår sjukgymnasten, som jag gått till några gånger för ont i ryggen, att jag måste träna annat istället om jag ska bli bättre. När jag tänker tillbaka på det måste det nog erkännas att ryggontet blivit värre under tiden jag tränat bodypump, men eftersom det varit en del av vardagen har jag inte kopplat ihop det. Även cyklingen (långa turer på racercykeln alltså) samt spinning var förbjudet tills ryggen blivit bättre.

Just nu känns det jättetråkigt eftersom jag verkligen gillade bodypump. Att passen alltid är exakt likadana, enkelheten och det effektiva sättet att träna med lätta vikter och många repetitioner passade mig perfekt.

Istället var rekommendationen att träna vanlig styrketräning på gymmet, något som jag faktiskt inte gjort en enda gång sen jag blev medlem på Flex. Jag har bokat genomgång av maskinerna med en instruktör på onsdag. Kanske ska ge mig på Bodycombat och kanske Core också.



7 kommentarer to “Ingen mer bodypump”

  1. Niklas says:

    Varför fick du inte träna Bodypump då? Var det själva ryggövningen i början, den kan nämligen ställa till det har jag förstått. Kör Kettlebells med lätta vikter ett tag, stärker de inre och små “core” muskeltaturen.

  2. Sue says:

    Vi har en 12 kg hemma så det är bara att köra igång John :mrgreen:

  3. John says:

    Ja, jo, fast jag tror det är de flesta övningar faktiskt, som om de görs aldrig så lite fel får konsekvenser eftersom det är så många repetitioner. Speciellt om man inte tränar annat också. Jag tror att om jag tränar annat också kan jag nog komma igång med pumpen (och cyklingen igen). Det var nog ensidigheten som var det stora problemet.

  4. John says:

    Vi har en 12 kg hemma så det är bara att köra igång John

    Jo, jag vet. Jag svär över den varje gång jag dammsuger och behöver flytta den… 😉

  5. Niklas says:

    Stabilationsövningar är nog “tricket”

  6. John says:

    Stabilationsövningar är nog “tricket”

    Låter intressant. Får kolla vad det innebär först bara… 🙂

Kommentera