Slumpad post: En ledig dag
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Häxdoktorn

| 2011-07-25, 18:26

Idag var det dax för nytt besök hos Leif, eller häxdoktorn som vissa säger (inkl han själv). Han såg själv vilken skillnad på person det var och jag måste säga att jag själv är förvånad. Har haft ont på mitt ställe i ryggen men höften har verkligen varit mycket rörligare.

Vi pratade lite, och sen körde han igång. Idag fick jag en akupunkturnål – i typ 1 sekund tror jag. Varpå han berättade om hur det funkade när han lärde sig akupunktur i Kina (missade man hålet fick man en vattenstråle i ansiktet och man skulle sätta 300 nålar på 15 min).

Han drog och tryckte och hade sig. Fick stå upp och testa några gånger och vips så kunde jag böja mig framåt och åt sidan utan att känna något alls i ryggen (minns inte när det hände senast)!! Hade en helt annat rörlighet och sätt att gå när jag gick därifrån, plus ett och annat att fundera på.

Nu känner jag av ryggen igen men jag misstänker att det är så när man får behandling, det tar en del på kroppen.

En av sakerna jag gillat är att jag inte fått några övningar att göra, det har jag fått av alla andra jag gått till. Jag nämnde det för Leif.

– “Nä, såklart inte. Du är ju en sån som gör övningen första kvällen, sen inte alls förrän du ska tillbaka då du gör massor” svarar han direkt.

Kände mig mycket träffad, och inser att det är ett mönster hos mig. Jag får inte ut något av det mer än dåligt samvete.

Han sa oxå att det hände någon förändring för 1,5 år sen som fick mig att sticka hål på sanningar. Funderade lite på vad det kunde vara och det slog mig snabbt att det är crossfiten. Det är 1,5 år sen jag började och det har verkligen gjort just det. Ikväll är det crossfit och jag känner mig lycklig!6 kommentarer to “Häxdoktorn”

 1. Syster Yster says:

  Intressant – jag har upplevt det motsatta; att jag går och “blir fixad”, men får aldrig några tips om vad jag kan göra för att förebygga att jag trillar dit igen… Ousmane gav mig visserligen inte några direkta övningar, men när jag frågade sa han att stretching ju borde vara något som alla borde göra mer… Så jag satte ihop mitt eget program, och även om jag inte gör det konsekvent, så hjälper det alltid när jag känner hur stelheterna börjar ackumuleras!

 2. Sue says:

  Jag tänker iaf låta min kropp vila några dagar till och sen hitta ett sätt som funkar för mig både kroppsligt och mentalt 🙂

 3. Syster Yster says:

  Precis – det är väl i stlutänden bara sådant som gör verklig nytta! Min kommentar var ingen pik, bara en reflektion 😉

 4. Sue says:

  Hehe det förstod jag allt. Det jag tycker är intressant är att olika saker hjälper olika personer.

 5. […] veckan insåg jag att det inte gick. Så jag bokade en tid hos Leif (efter påhejande av Cia). Idag var det […]

 6. […] båda. John la om sin träning under senvåren då ryggen spökade. Sue lyckades till sist hitta någon som kunde fixa till låsning i höften. […]

Kommentera