Slumpad post: Silverbestick
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Föräldramöte

| 2011-10-27, 14:33

I måndags var det återigen dax för föräldramöte på förskolan. Varje möte är som en ny erfarenhet.

Chefen berättade att de jobbar med språk aktivt. Jag tycker det är jättebra men hade lite svårt att inte dra på munnen åt hennes exempel som rörde att personalen inte rättar barn som säger att de vill ha en macka till utan istället frågar vad de vill ha på smörgåsen. Diskussionen inne på avdelningen med de fantastiska pedagogerna senare på kvällen rörde ett något grövre språk vilket känns mer relevant.

Apropå smörgåsar så har de gått över från bregott till lätta och slutat med fet mjölk till förmån för lättmjölk eftersom det i dessa produkter finns tillsatt A- och D-vitaminer. Detta hade de gått igenom på en kurs nyligen. Att det finns forskning som säger att det kanske inte är så bra med tillsatta vitaminer. Får mig att undra hur bra koll man i kommunen har på rönen i området. Fast skönt ändå att de bestämmer sig för ett spår. Om ett par år kanske det är nya rön.

Intressant var oxå diskussionen kring hur långt i förväg man måste säga sina tider. Någon ställde frågan efter att ha läst artikel i dn förra veckan som sa att alla förskolor i Stockholm har skyldighet att ha öppet 06:30-18:30 om behov finns. Vår förskola har normalt öppetiden 07:00-17:00. Två veckor räcker tydligen och om vi som skrivit 8-16 behöver hämta 17 en dag räcker det med dagen före, eller samma dag om det krisar. Min planeringshjärna får inte riktigt ihop det, särskilt om många råkar behöva samtidigt för det handlar ju ändå om att kunna ta hand om våra barn.

Genus är det tydligen lite fokus på, eller hur man jobbar med det, eftersom många föräldrar i en enkät i våras svarat att man inte visste hur förskolan jobbar med det. Föräldrarna var väldigt olika insatta i området kan man sammanfatta det med. En klok förälder kommenterade enkätresultatet “det jag ser att ni gör är bra, det får mig att känna fullt förtroende för att det ni gör som jag inte ser oxå är bra”.

Jag är iaf helnöjd med vår förskola och känner mig väldigt trygg med att ha barnen där.Kommentera