English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

En vanlig vecka

| 2011-12-22, 20:59

Vi har ett grundschema i vår familj. Det är sällan det följs exakt men skönt att ha en grund att utgå ifrån.

Måndag: Sue lämnar, John hämtar. John kör bodybalance, Sue kör crossfit.

Tisdag: John jobbar hemifrån och både lämnar och hämtar. John kör spinning eller styrketränar. Sue tvättar med fokus på träningskläder.

Onsdag: John lämnar, Sue hämtar.
Var tredje onsdag är alla lediga och vi har familjens dag. De veckor vi inte har familjens dag brukar vi städa nedervåningen på onsdagen eller torsdagen. Sue kör crossfit. De dagar vi inte har familjens dag så kör vi städning på nedre plan.

Torsdag: Sue jobbar hemifrån och både lämnar och hämtar. John tränar något. Sue tvättar ikapp, byter sänglakan och handdukar om så behövs. Var tredje vecka storstäd (= röja, dammsuga, våttorka både uppe och nere). De veckor Sue inte orkar/hinner åka och handla på helgen så beställs det från Mataffären med leverans fredag em. Sue kollar inkomna räkningar och liknande.

Fredag: John lämnar, Sue hämtar. Träning på lunchen på jobbet. Sue tvättar med fokus på träningskläder.

Helgerna är vikta för familjen oftast med lek, fix och don hemma, eller mindre utflykter. Tvätt, handling och träning dyker oxå upp.

John cyklar till och från jobbet, Sue åker t-bana. Den som lämnar tar vab, den som hämtar åker om dagis ringer.  John sköter disken alla dagar. Sue handlar.3 kommentarer to “En vanlig vecka”

 1. Cattis says:

  Hjälp vilket schema! 🙂 Ordning och reda. Har man en som jag en man som kommer hem när operationen är klar och om han inte är jour så känns denna typ av fördelning mycket avlägsen 🙂 . Tur att grabbarna börjar bli stora nu och hjälper till med tvättar – dock på uppmaning och med tydliga instruktioner. Går så där faktiskt, sist klarade dom allt men glömde starta maskinen :mrgreen: . Startar och tömmer diskmaskinen och städar sina rum. Jag har ännu inte märkt att någon gör detta spontant… men det kanske kommer!

  God jul och Gott Nytt År!
  Kram Cattis

 2. Sue says:

  Som sagt är det nog aldrig en vecka som varit så här. Men vi gillar att ha en plan iaf 🙂 Bra jobbat med tvätten!

 3. John says:

  Ordnung!

Kommentera