Slumpad post: Regnbågsfärger
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Monster för städning

| 2012-09-01, 22:04

När vi storstädade förra helgen och samtidigt la ner leksaker i plastbackar så kände vi att nu vill vi inte behöva vada i leksaker så ofta.

Jag tog en snack med barnen och frågade om de kunde tänka sig att röja och sortera varje kväll om de då fick varsitt klistermärke att sätta på en lapp och när de fått ett visst antal klistermärken fick en överraskning.

De var givetvis på. Hela veckan har det gått hur bra som helst att städa undan på kvällarna och njutningen som vuxen är stor när man kan gå omkring i rummet utan att vada!

Vi hade kommit överens om att 7 märken var lagom att börja med. I torsdags hade de fått ihop så många så på fredagen efter middagen plockade jag fram varsitt legomonster. Helt plötsligt var det inte någon som ville följa med mig och handla utan de stannade hemma och byggde monster. Fick denna bild som rapport till affären.

Nu har vi börjat samla till en ny överraskning men ikväll var första kvällen de inte fick något märke och inte för att de inte städade utan för att de blev såna våldsamma ovänner under städningen. Skriken var höga och orden arga, men nu ligger de där och sover så sött. Själv höll jag mig beundransvärt lugn och röjde själv. När vi läste i myshörnet efteråt och så insåg de att det bara var jag som förtjänat ett märkde.Kommentera