English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Engagera sig

| 2016-02-03, 7:36

Jag är en person som gillar att engagera mig. Det är såklart superskoj, men samtidigt en stor utmaning att inte hoppa på för många saker samtidigt.

Det finns många “faror” därute. Jobb, skolor, fritidsintressen hos sig själv och barnen, boendesituationen etc. Det gäller att hitta en balans i det hela och se till att det man gör faktiskt ger något tillbaka.

  • Boende: Här har jag varit med i styrelsen i fyra givande år. Grymt nyttigt att se vad som krävs för att få en samfällighet att leva vidare på ett bra sätt. Vi byggde om hemsidan som John nu tillsammans med styrelsen förvaltar. Vi skapade en facebookgrupp där jag och John sköter ansökningar(kollar att de faktiskt bor i området), resten sköter sig själv. Nytt för i år är att jag, Jennie och Sanna tog över lokalansvaret vilket såklart innebär lite jobb men eftersom vi delar på det känns det inte så jobbigt utan mer roligt då vi får en anledning att höras och ses.
  • Skolan: Har sen Joel börjat engagerat mig i föräldrarådet. Intressant på många sätt men det ger inte jättemycket just nu så vi funderar över formerna och jag tror vi kan hitta ett bra format där roliga aktiviteter har fokus istället för ältande möten.
  • Fritidsintressen barnen: Här är Joel sen i höstas scout och kåren har ett skriande behov av föräldrar i diverse roller. Jag fick här sitta rätt hårt på mina händer och landade till slut med rollen webbansvarig vilket känns grymt rätt. Där kan jag göra nytta lite mer när jag har tid/lust/ork och inte bli stressad över inbokade tider. Simon kör sin fotboll och efter sommaren är det dags att skapa lag och då behövs lite föräldrar där oxå. Jag ser lite samma där, att jag kan ta en spindelroll och inte tränarroll (fotboll är inte min starka sida lixom).
  • Jobb: Här gäller det ju flera saker, dels att tiden jobb/fritid är bra (det ska vara roligt att åka till jobbet och från jobbet) och dels att fokus ska vara rätt på jobbet (internt vs kundrelaterat). Där tycker jag att jag har blivit enormt mycket bättre på att släppa saker som jag inte kan/orkar påverka just nu och anpassa mig efter situationen. En sak som vi dock behöver styra upp är vem som gör vad och den rollen tar jag från med nu typ.

Sen har vi kvar egna fritidsintressen och de får faktiskt vila lite just nu.Kommentera