Slumpad post: Frost
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Raffe 10 månader

| 2018-12-25, 18:53

Har ju gjort lite olika sammanställningar (6 veckor hos oss, drygt 4 månader6 månader och 8 månader) så nu kommer 10 månader – lite drygt 10 dagar försent.

Sömnen är fortsatt toppen. Han sover inte i vår säng utan ibland flyttar jag till Simons säng, han myser en stund och sen går han oftast undan och lägger sig i fred. Oftast är det jag som väcker honom när vi går upp men ibland kommer han förbi och nosar på mig som för att säga att det kanske är dags att gå upp. Han sover och vilar bra under dagtid oxå.

Maten har vi förändrat efter att han sen förra sammanställningen blev kass i magen (hade diarré och behövde tom gå ut på natten) och när jag var förbi veterinären så köpte jag (Veterinary Diets Dog Gastro Intestinal Junior). Sen var jag på föreläsning med Eva Bodfäldt och insåg att det faktiskt är BRA att han får jobba lite för maten, så numera nosar han fram maten. Han tycker det är hyfsat gott men är inte tokig i mat. Ibland får han lite extra gott när vi äter – i en strumpa för att få jobba för det.

Promenader blir det många av och det är så himla härligt. Jag tar de flesta men John tar ett gäng. Ibland går vi båda, eller alla fyra. Det är dock enklare att vara själv med honom för han vill så gärna att alla ska gå samlade. Vi har lekt med både löv och snö på promenader!

Hundmöten har blivit svårare. Även personmöten kan vara lite luriga. Jag har dock börjat ta med en tennisboll och distraherar lite med den. Funkar ibland. Distraherar även med godis.

Gömmer lite godis på lite olika ställen (stubbar, träd etc) så han får lite roliga avbrott i promenaden. Han minns väldigt väl var jag gjort det och kommer vi förbi igen är han snabbt där och sniffar.

Bus och lek är såklart en favorit. En del bus sker numera under promenader (se ovan) men vi går rätt ofta till gräsmattan och leker med både snö och boll. I höstas när löven föll älskade han att leka med löv.

Klor, tassar och pälsvård har en ny trimmare i Nacka som funkar bra. Jag har fortfarande förbättringspotential vad gäller pälsvården men tycker det funkar hjälpligt iaf. Tassarna är en egen historia där han till och från har lite svamp. Så där blir det lite mysigt pyssel. Han får ligga på rygg i knät och så kelar vi och ibland får han godis.

Dagis funkar fortfarande väldigt bra. Märks på honom att han blir trött av att vara där för han sover väldigt gott de dagarna. De har ett instagramkonto (låst för att slippa trollkommentarer) och det är så himla skumt att se bilder med honom på. Funderar mycket på hur han uppfattar det hela.

Skällande är en av de saker vi försöker jobba på. Säkert märker han det och skäller ännu mer… Håhå jaja.2 kommentarer to “Raffe 10 månader”

  1. Sandra says:

    Om jag var hund skulle jag vilja bo hos er

Kommentera