Slumpad post: Små påminnelser
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Fotokalender 2019

| 2018-12-26, 19:09

Dags för fotokalender 2019 – något jag numera alltid gör i mellandagarna. Målet är att hitta en bild från varje månad som får representera sin månad kommande år. Plus att gärna båda barnen ska vara med. I år har ju Raffe tillkommit så ett plus om han är med.

I år hade jag bortemot 34 000 bilder att skanna av och körde taktiken att om jag redan hittat några bra bilder från månaden så skannade jag lite lösare. Sen är min rutin att i picasa markera de bilder jag gillar och lägga dem i ett album. Där hade jag drygt 130 bilder som jag sen gick igenom en gång till och de som väljs då hamnar i ytterligare ett album. Här visar jag övriga familjen så de kan säga nej till bilder eller önska till någon månad. Sen bestämmer jag om det finns flera olika för en månad (blir lite roligt med överraskningsmomentet). Namnger filerna enligt bilden nedan och tankar upp på önskefoto och ifolor (farmor får en kalender oxå). Det hela gick egentligen rätt snabbt ändå.

Glömmer dock alltid en bild till pärmen…

Jösses vilken nostalgi det är. Älskar blandningen på bilder. Det kommer in bilder från snapchat, vanliga skärmdumpar och så alla olika bilder vi tar i familjen med olika kameror (mest mobilerna). Vi raderar inte heller några bilder så det är lite blandad kvalitet.

Inför kommande fotoår: Ta mer liggande bilder, ta inte bara selfies (så vida jag inte själv vill vara med på kalendersidorna), se till att ta bilder med bra ljus, och ta roliga bilder varje månad.

20122016, 2017, 2018


Kommentera