Slumpad post: Skridskor
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

En tältnatt till

| 2020-07-20, 9:13

Sen senast har vi införskaffat tre emaljmuggar, ett tält, två sovsäckar och två uppblåsbara madrasser. Vi kickade in väderprognosen och helgen såg bra ut. Perfekt början på semestern. Frågade efter förslag på ställen på fejan och fick bland annat Krampan gård. Vi beslöt oss för att packa på lördagen och hade den förbättrade packlistan till vår hjälp (vi insåg dock att vi ska göra om den och istället för område ha vilken väska det ska packas i). Så vid lunchtid lämnade vi radhuset, passerade Hemköp för inköp och Max för lunch.

Vi hittade snabbt till Krampan och parkerade. Fick lite lätt panik av alla människor som var där. Gissade att vissa var där för att de bara badade men vi såg säkert 5-6 tält. Inte riktigt vår grej.

Vi körde vidare. Passerade Skottvångs Gruva och började tappa hoppet lite. Människor överallt. Joel höll koll efter sjöar på Google maps och efter en stund såg vi en parkeringsplats vid en sjö och stannade. Hittade en suverän plats där tältet fick plats, eldplats vid sjön och även möjlighet att bada.

Packade ur, slog upp tältet, badade (utom John vars badbyxor var hemma pga misskommunikation under packningen). Raffe strövar runt med lång lina vilket gör att även han gillar det skarpt.

Fanns andra på andra sidan av sjön men ingen nära vilket var perfekt.

Barnen badade massor, vi fixade middag (korv med bröd) och grillade marshmallows. Njöt av naturen. Kvällste/varm choklad och macka sen drog vi in i tältet och spelade kort (moffade godis och kakor).

När vi skulle sova blev det lite trångt visade det sig. Hade väl inte mätt sådär jättebra (om alls?). Dessutom sjukt varmt. Så vi öppnade upp framsidan av tältet. Mitt i natten hade vi vuxna en kisspaus och sen fick John blåsa upp sin madrass (den läckte visade det sig). Raffe låg och sniffade och morrade lite. Lätt att somna sen?

John vars madrass var tom igen gick upp före 6 medan vi andra sov kvar till halv 9. Vi åt frukost och packade ihop sakerna och åkte hem.

Mycket nöjda med tältet och sovsäckarna. Liggunderlag/madrasser behöver vi förbättra för det blev trångt. Dessutom var en befintlig som John hade trasig. Till nästa gång har vi följande på listan: mindre sop, litet bord och någon stol (1-2). Plus madrassfrågan som måste utredas.Kommentera