Slumpad post: Tyghög
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Windowsuppgradering svindyr utanför USA

| 2013-09-18, 20:09

Susannes jobb-laptop hade Windows Home edition som saknar RDP-server – man kan alltså inte ansluta till den via Remote Desktop. Detta är mycket smidigt när man vill jobba hemifrån och vill ha dubbla 24-tums skärmar, tangentbord och mus genom att ansluta från arbetsstationen hemma.

I Windows finns en mycket smidig funktion där man kan uppgradera direkt via “Computer -> Properties”. Man får lite frågor om vad man vill uppgradera till och vad det kostar (i dollar). Jag ville uppgradera till Windows Professional (som har RDP-servern) och det skulle kosta 89 dollar.

Jag klickade mig vidare i wizarden och fick ange namn och adress och sen kom det ett bekräftelsefönster. Döm om min förvåning när jag såg att 89 dollar (575 kr) plötsligt förvandlats till 179 euro (1 545 kr)  – alltså nästan tredubbla priset och något mer än en fullversion kostar. Jag antog att den kollat var jag bodde och valt euro (och räknat om priset helt galet) så jag provade att välja USA istället. Jag fick ett felmeddelande att adressen inte fanns, men efter att ha angivit en existerande adress i USA kunde jag komma vidare (nu återigen till 89 dollar).

Uppgraderingen avlöpte sen helt utan problem – den bara ändrade licensnyckel och låste upp fler funktioner. Oklart varför adressen behövdes (och kontrollerades).



En kommentar to “Windowsuppgradering svindyr utanför USA”

  1. Sue says:

    Bra att ha bott i USA och att min familj bor kvar så det finns en fungerande adress :)S

Kommentera