Slumpad post: Hopprep
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Storken vid Ågestasjön

| 2006-06-27, 18:47

Vi har varit i Länna och inhandlat en taklampa och bestämt oss för att ta lite småvägar tillbaka. Radion är på och vädret är fint.

– “STORKEN!”, skriker Susanne plötsligt rakt in i örat på mig. Jag vänder mig lite yrvaket åt höger för att se vad hon menar, och ser mycket riktigt någon sorts stor fågel som står helt blickstilla nere på ett fält. Först tror jag att det är någon känd staty, eftersom det verkar som Susanne känner till den, men ser också i ögonvrån hur det står en massa grönklädda nördar med kamerorna i högsta hugg vid vägkanten.

Tydligen har de pratat om en stork på radion som slagit ner någonstans i södra Stockholm, vilket tydligen inte är så vanligt, och Susanne har snappat upp det och dessutom kopplat ihop det med folkmassan vid vägen. Själv har jag inte ens hört vad de talat om på radion, utan suttit och funderat på hur god köttfärssåsen ska bli som jag ska tillaga när vi kommer hem. Den blev jättegod.10 kommentarer to “Storken vid Ågestasjön”

 1. sue says:

  Det jag hört på radion var att de om en stund skulle prata om en ornitologisk nyhet i Stockholmstrakten, så jag bara misstänkte att det var detta de menade – och några minuter efter att vi passerat så pratade de om storken vid Ågestasjön. Coolt!!

 2. John says:

  400 g lammfärs
  1 burk Findus Napoli pastasås
  2 vitlöksklyftor
  1/2 burk Creme Fraiche
  1/2 dl vatten

  Stek lammfärsen. Pressa i viltlöken. Tillsätt vatten, pastasås och Creme Fraiche. Peppra. Låt puttra i ca 10 minuter. Bon apetit!

 3. Anna says:

  400 g storkfärs
  1 burk Findus Napoli pastasås
  2 vitlöksklyftor
  1/2 burk Creme Fraiche
  1/2 dl vatten

  Stek storkfärsen. Pressa i viltlöken. Tillsätt vatten, pastasås och Creme Fraiche. Peppra. Låt puttra i ca 10 minuter. Bon apetit!

 4. Anna says:

  Jag kombinerade två nyheter i en ovan. Undrar var man får tag i storkfärs bara. Det verkar ju trots allt som att storken är en ovanlig gäst vid Ågesta sjön…

 5. John says:

  Skulle du ge dig dit och klubba storken, kan jag lova att du skulle få en hel svärm grönklädda nördar efter dig! Hmm… Nördfärs?

 6. Anna says:

  Jag tror du har rätt. Kanske om jag klär ut mig och Peter till storkar, smugglar ut den riktiga storken och lämnar kvar Peter som lockfågel. Så att nördarna fortfarande har något att titta på.

 7. sue says:

  Har Peter gjort något dumt för att förtjäna denna behandling eller är det storkfärsen som lockar så mycket?

 8. Anna says:

  Du har rätt, det kanske funkar lika bra med lammfärs..?

 9. sue says:

  Vi kanske ska chansa och leva i ovisshet?

 10. Anna says:

  mmm, det blir nog bäst så 🙄

Kommentera