Slumpad post: Prutt-ljud
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Spjälsängsskydd

| 2008-04-01, 10:20

IKEA spjälsängsskyddBörjade med att köpa ett vitt spjälsängsskydd på IKEA för att göra det lite enklare för mig. Då fanns ju även bakvägen att inte göra något alls 🙂

Tog måtten och sen satte jag mig och valde ut lite roliga tyger som jag trodde att knodden skulle gilla. Klippte ut lagom långa bitar som visade mönstret och sydde sen ihop dem.

Spjälsängsskydd del 1Sicksackade hela kanten runt med overlocken och sen strök jag in kanten för att lägga den ovanpå spjälskyddet. Sydde sen en rätsöm både uppe och nere från ovansidan så att tyget sitter utanpå det befintliga skyddet.

Fick sprätta en del eftersom jag hela tiden glömde bort de snören som man knyter fast skyddet med och således lyckades sy fast dem. Kan erkänna att det fortfarande är två snören som sitter fastsydda men jag upptäckte dem först när jag knytit fast i princip alla de andra och då tänkte jag att det där gör jag en annan gång…

Tror även att jag har skyddet upp och ner för det var fler snören på nedsidan, men det verkar funka ändå – Spjälsängsskydd del 2har även där tänkt att jag ska fixa det genom att sy på några extra. Inte trodde jag att det fanns upp och ner på såna här saker!

Gjorde en av bitarna till fickor för att kunna stoppa ner nappar, eller nåt annat, i dem. Man ser dem på biten med nallar i rosa och lila. Joel i sängenJoel har hittat ena fickan iaf för där brukar jag stoppa hans badbok och den har han ibland lekt med utan att vi tagit upp den till honom.

Är nöjd med resultatet och Joel verkar gilla det för han ligger ofta och pillar på tygerna när han ska sova och jag tycker det ger sängen ett mycket hemtrevligare intryck.En kommentar to “Spjälsängsskydd”

  1. […] sätt kan vara att ha ett roligt spjälsängsskydd. Har sen ett tag tillbaka ett på plats. Läs på projektsidan hur jag […]

Kommentera