Slumpad post: Ätit många bananer
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Halsduk i glada färger

| 2007-06-03, 21:23

En halsduk har jag stickat under semestern. Det var säkert 4 år sen jag stickade senast. Detta vet jag eftersom min sambo var imponerad av att jag kunde sticka (vi har varit ihop i 3,5 år). Tänk vad tiden går fort!

Material

  • Pälsgarn, Happy (Idéna)
  • Stickor, storlek 6
  • Nål

Halsduk1

Arbetsbeskrivning

1. Man lägger upp 30 maskor. Detta blir första varvet.

2. Sticka ett varv med räta maskor, sen ett avigt och ett rätt (totalt 4 varv). När det är ca 10 maskor kvar på sista varvet lägger man med nästa färg så att man stickar med två garner.

3. Dax att sticka 4 varv med nya färgen, precis som vid förra färgbytet så lägger man in den nya färgen när det återstår ca 10 maskor på sista varvet. För att kanten där trådarna “vilar” ska bli snygg gjorde jag så att jag sista maskan före den sidan så stickade jag med alla trådarna (3 stycken i detta fallet).

4. Nu är det bara att sticka på och använda färgerna så som man vill. Jag valde att hela tiden sticka 4 varv med varje färg.

5. Jag hade 3 färger och varvade dessa på följande sätt: mörkröd, ljusröd, orange, ljusröd och om från början. Den orange upprepade jag 10 gånger totalt.

Halsduk2

6. På slutet gjorde jag på samma sätt som i början – fast tvärtom. Jag stickade ca 10 maskor extra med färgen jag inte längre skulle använda.

7. Dax att fästa trådarna som man har lämnat. Detta görs enklast med en vanlig nål. Sen är den färdig!

Halsduk3En kommentar to “Halsduk i glada färger”

  1. Vickan says:

    Schysst, jag har något liknande fast jag var inte så duktig och gjorde den själv. Jag lämnade garnet till mormor :lol:. Jag försvarar det med att jag gjorde henne glad på köpet.

Kommentera