Bröd med torkad frukt

Ugn: 200 grader
Ingredienser
1 dl krossade linfrön
1 dl rågkross
1 dl vetekli
2 dl grahamsmjöl
1 liter vetemjöl
50 gram torkad frukt
1 paket jäst
2 tsk salt
0,5 msk socker
0,5 liter vatten (37 grader)
Instruktioner
- Hacka den torkade frukten
- Värm vattnet till 37 grader
- Smula ner jästen i en bunke
- Häll i vatten och socker
- Rör tills jästen löst sig
- Blanda sedan i salt, torkad frukt och allt mjöl (totalt 1,5 liter)
- Jäs 30 minuter
- Baka ut och lägg i formar
- Jäs 30 minuter
- Ställ in i ugnen (200 grader) i 30 minuter
- Pensla med vatten
[…] tidningspapper (från sin mamma tror jag) och det provade jag. Nu har jag dock slängt lappen för receptet finns här. Givetvis var Joel med och hjälpte till – något som nu är mer regel än […]