Saffransscones

Till advent i år testade vi några miniscones (med fikon och saffran) till glöggen.
Tidsåtgång: 15 min + 8 min i ugn
Antal: ca 24 stycken
Ingredienser
8 torkade fikon klippta i bitar eller en hög med russin
50 g smält smör
4 dl vetemjöl (240g)
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1,5 msk flytande honung
1 påse saffran (0,5 g)
2 dl mjölk
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 250 grader. Hacka fikonen i bitar. Smält smöret. Placera ut muffinsformar (gärna små) på en plåt.
- Blanda alla torra ingredienser samt fikon i en skål.
- Tillsätt flytande honung, smör och mjölk och blanda snabbt ihop till en deg.
- Fördela degen i formarna.
- Grädda mitt i ugnen ca 8 min.
- Låt sconesen svalna och servera ljumna eller rumstempererade.
Scones bör ätas samma dag som de bakas men går även bra att frysa och sen värma i mikron.
(Inspiration: Allt om mat, Julspecial 2008)
[…] ut blev saffransscones som vi testat två gånger nu, både med fikon och med russin. […]