Slumpad post: Utemiddag
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Saffransscones

| 2008-12-03, 14:00

Till advent i år testade vi några miniscones (med fikon och saffran) till glöggen.

Tidsåtgång: 15 min + 8 min i ugn
Antal: ca 24 stycken

Ingredienser

8 torkade fikon klippta i bitar eller en hög med russin
50 g smält smör
4 dl vetemjöl (240g)
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1,5 msk flytande honung
1 påse saffran (0,5 g)
2 dl mjölk

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 250 grader. Hacka fikonen i bitar. Smält smöret. Placera ut muffinsformar (gärna små) på en plåt.
  2. Blanda alla torra ingredienser samt fikon i en skål.
  3. Tillsätt flytande honung, smör och mjölk och blanda snabbt ihop till en deg.
  4. Fördela degen i formarna.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 8 min.
  6. Låt sconesen svalna och servera ljumna eller rumstempererade.

Scones bör ätas samma dag som de bakas men går även bra att frysa och sen värma i mikron.

(Inspiration: Allt om mat, Julspecial 2008)



En kommentar to “Saffransscones”

  1. […] ut blev saffransscones som vi testat två gånger nu, både med fikon och med russin. […]

Kommentera