English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Kräftskiva med grannarna

| 2006-08-13, 11:22

KräftskivaGrannarna i vår länga brukar varje år ha en kräftskiva. Eftersom vi är nya så tänkte vi att det kunde vara lämpligt att ha den hos oss, och igår gick det hela av staplen. Vi hade bjudit sex hus (inkl vårt) och med två personer per hus plus tre ungdomar var vi femton personer. Kräftskivan är av typ knytkalas så alla har med sig stolar, bord, mat, dricka och kräftor. Sen tar ju alla med sig lite extra för att kunna bjuda så det slutade med att det stod bord och stolar i hela trädgården och det fanns mat till minst trettio personer. Spriten räckte precis dock… 🙂

Vi inledde med en mindre rundvandring i huset så att de som ville fick se vad vi pysslat med under våren.

Sång och musik var ett viktigt inslag som var mycket uppskattat – iallafall hos de som var med… 🙂

Fler bilder6 kommentarer to “Kräftskiva med grannarna”

 1. Niklas says:

  GUuuuud så trevligt 🙂

  En spontan fråga är naturligtvis hur John mådde dagen efter?

  Skojigt!

 2. John says:

  Hehe – det var ingen större fara med mig faktiskt. Det blev inte SÅ himla blött… 😀

 3. Niklas says:

  Du var med andra ord nästan nykter. Din baksmälla är ju annars legendarisk :mrgreen:

 4. John says:

  Ack, dessa aldehyder…

 5. […] blåbär Posted in Växter | Comments | Trackback | RSS By sue, 2006-08-28 at 18:15 Vi har en buske i trädgården som jag undrat vad det är. Denblommade fint i våras, så jag tänkte att den var ju trevlig. Sen har jag sett under sommaren att det kommit stora bär och funderat lite på om de är ätliga. På kräftskivan så var det en granne som kommenterade busken: “Jaså, ni har amerikanska blåbär!”. Öh, ja det har vi svarade jag lite förvånat. I helgen tyckte jag så att det var dax att skörda och sen göra paj (blev så pass mycket att det finns i frysen till en paj till) […]

 6. […] sommaren här hade vi kräftskiva med grannarna, förra året blev det inte av, men så i år tog några driftiga grannar tag i det och bjöd in […]

Kommentera