Slumpad post: Stensjön runt
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Polarisationsfilter

| 2007-04-15, 16:46

FilterFör något år sen inköptes ett polarisationsfilter till kameran men det föll snabbt i glömska och har legat o samlat damm i bokhyllan. Häromdagen hittade jag det och tänkte att det skulle vara intressant att prova. Det består egentligen av två filter där man kan skruva på det yttre för att få olika polarisationsvinkel. Polarisationsfiltret ska göra så att reflexer försvinner. Jag antar att detta också gör att vitbalansen inte blir “lurad” av reflexerna varpå färgerna blir bättre.

I fotografiet nedan har jag först vridit filtret så att jag får maximala reflexer och sedan på andra bilden vridit det 90 grader. Snacka om skillnad – både i reflexer men även att det blir bätte färger i det andra 🙂

Polarisationsfilter - före och efterKommentera