Slumpad post: Inget slutdatum
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Bilder på Picasa Web Albums

| 2007-06-09, 9:13

Picasa Web AlbumJag har börjat använda mig av det utmärkta bildhanteringsprogrammet Picasa. I programmet finns en integration med Picasa Web Albums så att man kan välja att ladda upp bilder på nätet direkt från programmet. Mycket smidigt och allt är gratis.

Därför har jag börjat lägga upp bilder där istället för på john.nu/bilder där det hamnat tidigare. Det går också att kommentera bilderna om någon skulle vilja det och det finns även RSS så att det är lätt att hålla sig uppdaterad 🙂

Här finns bilderna (RSS).17 kommentarer to “Bilder på Picasa Web Albums”

 1. sandra says:

  Vilka fina bilder.
  Vi är inne på att köpa en ny digital kamera för vi är inte nöjda med den vi har.
  Har ni några bra tips angående kameraköp?
  (Ni é ju lite tekniknördar 😉

 2. Sue says:

  Beror på hur mycket man vill lägga givetvis. Det finns en hel del saker man ska tänka på, vi kan sammanfatta lite och återkomma 🙂 (John kommer nog inte att kunna hålla tyst…)

 3. John says:

  Va kul att du frågar! Givetvis har jag massor med åsikter och jag delar gärna med mig av dem 🙂

  En systemkamera har bättre batteritid, den är snabbare, ger bättre möjlighet till lite kreativitet med objektiv, filter, mellanringar etc. Dessutom har den möjlighet till extern blixt – något som ger mycket bättre bilder inomhus. Mitt köpråd: En Nikon D40 är enkel att använda till bra pris. En Canon D400 kostar lite mer men är strået vassare (enligt vissa recensioner iallafall). Ett annat alternativ är en begagnad Canon D350 (en sådan som vi har) – då kan man komma undan riktigt billigt.

  En kompaktkamera är liten och enkel att ha med sig. Priset är lägre och dagens modeller ger mycket bra bilder. De är dessutom enklare att använda – bara sikta o trycka. Mitt tips är att i så fall köpa en ny kamera eftersom de blir bättre o billigare hela tiden. Mitt köpråd: Canon Ixus 70. Mycket kompakt och bra kamera till lågt pris.

 4. sandra says:

  oj det var en massa tips 😛
  får kolla igenom och återkomma.

  men jag tror jag köper Er begagnade Canon D350 :mrgreen:

 5. Niklas says:

  Visst är det bra 🙂

 6. Niklas says:

  Jag skulle kunna rekomendara denna: http://niklaspalmer.wordpress.com/2007/03/16/kamera-till-semestern/

  Bilderna blir jättebra, dessutom stöttålig och inte minst, kan vara under vattnet.

 7. sandra says:

  Ser fin ut är svag för rosa 😉 kna man inget om saker får man gå på färger 😛

  Men helt klart är det bra med vattentät kamera

 8. sandra says:

  jaha och hur skulle jag nu göra för att gå in och ändra stavfel??
  Jag e ledsen John men jag är så otroligt otekninsk att jag aldrig kommer ihåg vad du försöker förmedla för kunskaper till mig….sorry…. 😳

 9. sandra says:

  en fråga om “niklas kameran” går det att klicka flera gånger i snabb följd eller är den seg?
  Jag vill kunna klicka “klick-klick-klick”….ja ni fattar (hoppas jag)
  Den jag har idag är dö trög 👿

 10. Niklas says:

  Den jag har är snabb, går dessutom att ställa in, alltså få ännu snabbare vid tillexempel sporttillfällen…

 11. Niklas says:

  Fast, det är inte systemkamera som kan “bränna” iväg typ 5-6 kort på en sekund…

 12. sandra says:

  ok låter bra. 😛

 13. John says:

  jaha och hur skulle jag nu göra för att gå in och ändra stavfel??

  Hmm… Jag trodde att det skulle gå om man bara var inloggad, men det visar sig visst att så inte är fallet. Jag kan göra det eftersom jag är administratör, men det verkar inte som “vanliga” användare kan ändra i redan postade kommetarer… 🙁

 14. John says:

  Dustin har förresten ett riktigt bra pris på Ixus 70 + 1 GB minneskort för 2.495 kr. Läs mer här: http://www.dustinhome.se/DacsaPortal/?ProdID=5010109626

 15. John says:

  Kom förresten på en annan sak som kompaktkameror ofta har men systemkameror ofta saknar och det är möjligheten att spela in video. Det blir givetvis inte lika bra som med en videokamera men t ex Ixus 70 klarar 640×480 och med 1 GB minne så blir det ganska mycket film…

 16. John says:

  Ett tips är också att kolla på Pricerunner. Där listas de flesta modeller och var man kan få dem till bäst pris just nu. Där finns även möjlighet att jämföra olika modeller och läsa både användar- och proffsrecensioner.

  http://se.pricerunner.com/cl/29/Digitalkameror

 17. […] har redan skrivit lite om detta program, men jag känner att jag måste tipsa alla därute med massa bilder. Busenkelt […]

Kommentera