Slumpad post: Rensa: dag 4
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Akvarium

| 2007-10-07, 20:05

Akvarium utan fiskNär jag fyllde år fick jag ett akvarium i present av Sue som vi skulle åka och köpa tillsammans vid senare tillfälle. I går bar det därför iväg till Djurmagazinet i Farsta för själva inköpet. Efter lite botaniserande och en massa hjälp av en expedit från norrland bestämde vi oss för ett 54 liters akvarium med ställ, lite grus, en cool sten, en träbit och lite växter. Fiskarna (som jag ska få av svärmor) kommer inköpas vid ett senare tillfälle eftersom akvariet tydligen måste vara igång några dagar innan det kan populeras.

Väl hemma var det ganska många handgrepp för att “få igång” akvariet. Stenar skulle sköljas, vattenfilter och termostat skulle appliceras, trädbiten skulle ligga i blöt ett dygn och 54 liter vatten skulle hinkas i. Nu är allt på plats och om några dagar är det dags att köpa fisk!

Akvarium och tillbehör Avkariet på plats Fyller på vatten9 kommentarer to “Akvarium”

 1. Niklas says:

  Fränt! Jag var och tittade på JÄTTEstora akvarium igår. KUL

 2. John says:

  Ja, detta är inte direkt jättestort men kändes lagom för en novis som jag… Ska du köpa?

 3. Niklas says:

  nope, var på Kolmården och i terrariet. Jättekul 😀

 4. camilof says:

  Coolt med akvarium! Vi vill också ha ett. Kanske kan få lite tips av dig sen.

 5. John says:

  Smörbult?

  Jag frågade faktiskt i affären om de hade smörbultar. Expediten såg lite konfunderad ut som om han inte riktigt visste vad det var och hävdade att det inte hade några. Dock vet jag att det finns arter av smörbult som passar fint för akvarium så det kommer nog införskaffas framöver. Till att börja med blir det nog mer konventionella fiskar.

 6. John says:

  Coolt med akvarium! Vi vill också ha ett. Kanske kan få lite tips av dig sen.

  Givetvis!

 7. John says:

  En annan sak med smörbultar är att de flesta arter kräver saltvatten och ett sådant akvarium är tydligen lite mer “hard core” att sköta… Vårt akvarium är ett sötvattens. Det finns dock varianter för sötvatten också.

 8. sandra says:

  Lycka till med ert akvarium. Vi har fått bebisar i vårat nu 😛
  ps glöm inte akvaristens bästa vän MALEN!!! 😉

Kommentera