Slumpad post: Badrum dag 39
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Snart dags att renovera köket

| 2007-11-06, 5:46

Vi ska nu äntligen ta tag i att renovera köket, efter att ha skjutit upp det sen vi flyttade in. I stora drag har vi tänkt ungefär såhär:

 • Golv: Nästan bestämt att vi ska ha plastmatta åt det mörkare hållet.
 • Bänkskiva: Laminat för enklaste underhåll och hållbarhet. Ganska mörkt.
 • Belysning: Spottar under väggskåpen.
 • Luckor: Helvita utan mönster för att de ska vara enkla att hålla rena.
 • Planlösning: Vi ska flytta kyl och frys så de står vid dörren istället. Där kyl/frys stod förut tänkte vi ha arbetsbänk – något som vi har stor brist av nu.
 • Kakel: Mörkt, lutar åt mosaik i vitt/grått/svart.

Vi vill väldigt gärna ha tips så kommentera den här posten (eller skicka ett mejl)!

Planlösning Eftersom IKEAS program har lite begränsningar så ser vissa saker på bilden inte ut som vi vill.

Skåpet över fläkten ska gå ända upp. Bänkarna tänkte vi höja 5-10 cm. I hörnet skulle vi vilja ha ett jalusiskåp på snedden. Vi skulle gärna ha vitrindel i hörnskåpet så att man kan ha lite ljus där.

Närmast till vänster så är det ett vinställ, men där skulle vi vilja ha vanliga hyllplan för att kunna ha tex kokböcker. Under finns ett smalare skåp med några lådor och brevid det (10 cm över) så vill vi ha ett “fack” att ha brickor i.22 kommentarer to “Snart dags att renovera köket”

 1. sandra says:

  Åh vad kul med nytt.
  De jag gillar bäst med vårt kök som vi gjorde vid för något år sedan är :

  snurrhörnan,
  att diskbänken/bänkskivan är köpt i hel vinkel så att man inte får skarv i hörnan,
  att diskbänken är nedsänkt i bänkskivan, lättare att hålla rent då,
  och att vi byggde in utrymmet ovanför skåpet och målade svart och satte in små dioder som lyser kvällstid. Där samlas ändå bara fett och smuts.
  jag gillar även skåpen som är “lådor” som man drar ut tex grytskåpet och skafferiet som är hyllplan man drar ut fast det är en heldörr….hm…kanske lite luddigt.. 🙄

  Lycka till med köket.
  Vilka luckor har ni valt?

 2. sandra says:

  ja men min jävledata fick spel igår ohc började blinka i helskärm först blått, gult, rött, svart och sen började den om och bara bläddra de färgerna om och om igen. Sen är jag ju inte så duktig så jag bränt mina kort på skiva…………………….neeeeej då!!!! 👿

  Men datakillen trodde det kunde vara grafikkortet så de skall hämnta den imorgon, lånar nu ungarnas gamla tröska att skriva på…fniss.

  Tur i oturen är att jag hyr datorn genom jobb, i 2 månader till….min tanke är att de skall kunna rädda det som är på den men sen tycka att den är kass så jag får en ny nu innan garantin är slut och datorn snart är min…bra plan va! 😕

  skall se om jag kan ta ett kort och lägga in i denna datorn….återkommer!!!

 3. Sue says:

  Många bra tips! Vi har inte valt några luckor än, men vi vill ha ljusa och utan några strukturer på så att det är enkelt att torka av dem. Finns det bilder på det där med lysdioderna?

 4. sandra says:

  kolla mailen 😛

 5. Helena says:

  Ikeas högblanka och släta luckor “abstrakt” är hur snygga som helst – de åker snart upp i vårt kök 😀 Vi har dessutom valt att även fortsättningsvis ha rostfri bänk, det är praktiskt och passar bra ihop med övriga detaljer i rostfritt/metall – typ knoppar, vitvaror o dyl. Annars har jag förstått att laminat helt klart är att föredra. jag har inte hört någon med svindyra bänkskivor som inte sagt att det blir repigt och slitet!
  Lycka till med renoveringen!

 6. Sue says:

  Ah, fler som renoverar köket 🙂 Finns det några finurliga saker man ska tänka på?

 7. sandra says:

  ett tips är att inte stå på de smala reglarna till undrskåpen innan bänkskivan är pålagd om ni väger runt 90kg…..svärfar 👿 ….den höll inte kan jag säga.

 8. Marie says:

  Hej på er, Vad mysigt ni verkar ha det och vilken underbart liten gullig kille 🙂 Misstänker att du inte saknar kaoset på jobbet, Sue 😉 Ang. köksrenovering kan jag helt klart rekommendera lådor som underskåp och utdragsskafferi (eller vad det nu kallas). Lättare överblick och man slipper flytta på alla grejor för att nå det som står längst in. Ett alternativ till kakel/mosaik kan vara en “fräck” tapet som täcks med glas/plastskiva.
  Kram Marie

 9. Jojo says:

  Vi renoverade vårt kök innan vi sålde lägenheten och ska nu renovera i huset som vi köpt så vi har funderat många omgångar. Jag mejlar lite underlag. 🙂

 10. Sue says:

  Kanon med alla tips! Kan tillägga att vi vill ha sockellådor – är det någon som har det eller åtminstone sett det hos någon?

 11. sandra says:

  sockellåder???
  Vad är det, vad skall du samla för mög där????

  Nej Sue inte en massa extra gömmor nu utan passa på och rensa! 😉

 12. Sue says:

  Haha, tänkte faktiskt att Joel skulle kunna ha lite leksaker där – så att han kan lära sig spara på saker :mrgreen:

 13. John says:

  Nej Sue inte en massa extra gömmor nu utan passa på och rensa!

  Rensa? Nu förstår jag inte… 😉

 14. sandra says:

  Nä jag misstänker att ni är hamstrar båda två 😉

 15. Sue says:

  Kan så vara… Om en av oss faktiskt vill slänga något så brukar den andre lägga in sitt veto :mrgreen:

 16. Camilla says:

  Hej hopp
  Vi hade sockellådor i “gamla”huset, och det var kanon. Vi hade bla plåtarna till ugnen där. En annan sak som kan vara bra är att ha skåp som går ända upp till taket, för man vill ju utnyttja utrymmet till max.
  Något som vi saknar i “nya”huset är en skärbräda som man kan dra ut.
  Lycka till!

 17. deelia says:

  http://www.se.room328.com/ detta program kan ni kolla in….

 18. […] är detta något man ska unna sig när köksrenoveringen är avklarad? Grillvantar som man slipper […]

 19. […] skulle vi vänta med inköpet tills efter köksrenoveringen, men nu fick vi den och tillbehören köttkvarn och dubbelvisp i bröllopspresent av Johns mamma! […]

 20. […] passade även på att beundra Pers nya kök och ta till oss tips och idéer inför vår stundande köksrenovering. Lite prat om nätverk och dylikt blev det oxå. Joel var på sitt bästa humör, trots ovanligt […]

 21. […] håller fortfarande på att planera inför köksrenoveringen. Efter diverse besök på IKEA, mattaffärer och kakelspecialister har vi nu börjat intervjua […]

 22. […] Den senare har tyvärr pga platsbrist inte använts så mycket som jag skulle vilja, men när köksrenoveringen är gjord kommer den att ha en given […]

Kommentera