Slumpad post: Väderrusk
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Pinnacle Soundbridge

| 2007-12-09, 17:52

Pinnacle SoundbridgeNär jag fyllde jämnt fick jag ett presentkort på Teknikmagasinet värt 1 000 kr av mina kära kollegor på jobbet. Först tänkte jag köpa en digital fotoram men efter att ha varit och kollat på dem ändrade jag mig. Istället hittade jag Pinacle Soundbridge som kan strömma musik trådlöst från datorn. Jag har tidigare gått o sneglat på en Logitech Squeezebox men tycker att 2 500 kr är lite mycket. Soundbridge verkade fylla ungefär samma uppgift fast med något mindre display och kostar precis under tusenlappen.

Jag har inte hunnit testa den jättemycket men den verkar lovande. Det som är så bra är att man slipper blanda in TV:n när man ska strömma musik från datorn och fjärrkontrollen gör det enkelt att manövrera. Den är liten som en enkilos gädda och därmed lätt att flytta. Installationen var enkel – bara koppla den till stereon och den kopplar själv upp sig till det trådlösa nätverket. I servern installerade jag mediaservern Firefly (finns både för Linux och Windows) varpå Soundbridgen kan spela all musik från den datorn. Den läser inte filnamnen utan MP3-taggarna vilket gör att jag måste bringa lite ordning bland taggarna i mina MP3:or.7 kommentarer to “Pinnacle Soundbridge”

 1. Niklas says:

  Åhh…så nice. Fast jag skulle vilja kunna strömma filmer till TVn oxå. Har du ngt tips?

 2. John says:

  Givetvis – vi köpte en Kiss DP-558 för ett år sedan och den funkar fantastiskt bra.

  Förutom att man kan strömma film och musik från datorer i nätverket kan den lagra på den interna hårddisken (200gb) och även spela in från TV (obs: analogt).

 3. Sue says:

  Dock inte trådlöst som med Pinacle. (om jag fattat tekniken rätt i hemmet)

 4. niklas says:

  hahahaha…underbart att ni är så samspelta 🙂

 5. Sue says:

  😀 Ett och annat fastnar faktiskt – även om John inte alltid tror det 😉

 6. John says:

  Det är bara du som tror att jag inte tror det! 😯

 7. […] någon månad sen köpte jag en Pinnacle Soundbride som kan spela MP3-filer via det trådlösa nätverket. Allt funkade utmärkt men det fanns en liten […]

Kommentera