Slumpad post: Snuttekudde
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Sova i eget rum

| 2008-02-16, 21:45

Söt JoelI natt sov Joel i sitt rum för första gången. Hittills har han spenderat alla nätter i vår säng, fast i sin hundsäng. Det plus att han flera månader sovit på dagarna i sin säng på sitt rum gjorde att det gick utan problem.

Värre var det för oss som inte längre hade guldklimpen på armlängs avstånd utan fick gå in och kolla till honom lite då och då, så nattsömnen blev inget vidare. Fast det är en vanesak tror vi.

Dessutom fick han prova välling för första gången igår. Två dl slank ner utan protester och sen sov han närmre fem timmar utan att vilja ha mat – vilket senaste månaderna varit extremt sällsynt. Tack Semper!6 kommentarer to “Sova i eget rum”

 1. Louise says:

  Gud så söt! Jo idag fick Linus smaka aprikos och det gick bra. Snart kommer han också säkert se ut som Joel på bilden för det mesta kom i ansiktet hihi 🙂 Skönt att höra att de sover längre när de börjar äta mera vanlig mat! Jag ser fram emot det faktiskt även om vi har hyfsade nätter så är det fortfarande amning som gäller med 2-4 timmars mellanrum.

 2. Sue says:

  :mrgreen: Ja det blir många söta bilder när de äter kan jag lova. Jo, det är tanken nu att han ska sluta äta på nätterna. När de är 5 månader ska de inte längre behöva det. Vi får väl se hur det går. Jag hoppas iaf att det ska gå tills han är 6,5 månad och jag börjar jobba. Då kommer jag inte orka vara uppe så ofta som nu… Fast om jag måste, så orkar jag 😀

 3. Vickan says:

  Kul med den första maten, synd bara att det är så svårt att fånga alla miner på bild.

  När den tiden begav sig för mina barn så läste jag någonstans att man gärna kunde låta mat som hamnade utanför, i mungipor, på läpparna osv, vara kvar. Det skulle stimulera barnets reflexer/inlärning att fånga upp maten med tungan…det tog ju dock lite längre tid än några veckor för dem att lära sig men jag innbillar mig att det gav resultat.

  Fast när maten började droppa ner från hakan åkte allt pappret fram.

 4. Sue says:

  Har läst samma sak och försöker mitt bästa, men instämmer i att när det rinner från hakan går det inte att låta bli.

 5. […] flytta till eget rum och egen säng var ett bra drag. Inatt var han vaken och åt vid 1 och sen först efter kl 6! Däremellan var vi […]

 6. […] De tre första månaderna fick Joel vara där vi var, dvs han sov nere hos oss tills vi gick och la oss. Sen började vi försiktigt med nattningsrutin så att vi en timme före vi la oss la vi Joel (i vår säng). Det gick sådär minns jag, men vi envisades och till slut började det funka bra. När Joel var fem månader vägrade han en kväll att somna så jag la honom i spjälsängen där han sov på dagarna och där gick det bättre så då började han sova där på nätterna, i eget rum. […]

Kommentera