Slumpad post: Mer tyger bort
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

En vecka med middagsfrid

| 2008-03-08, 21:51

MiddagsfridNär Lotta och Martin var på besök för ett par veckor sedan berättade de att de anlitar något som heter Middagsfrid. Det går ut på att man varje vecka får råvaror och recept för fem middagar hemlevererat. Maten är inte jättesvår att tillaga och innehållet är varierat, ekologiskt och nyttigt.

Vi tyckte det lät jätteintressant och i tisdags fick vi vår första leverans. Efter att ha provat alla rätter är vi helnöjda! Pedagogiskt skrivna recept och god mat. Det var precis så skönt som vi hade hoppats att slippa bestämma middagsmat varje dag, och även slippa handla den. Rekommenderas!

Läs gärna artikeln om Middagsfrid i DN. Det finns även en grupp på Facebook för den som vill läsa lite mer än det som finns på hemsidan.14 kommentarer to “En vecka med middagsfrid”

 1. Jojo says:

  Vilken bra affärsidé. Det är helt uppenbart att Sverige är mer moget för den här typen av tjänster nu än när vi pluggade för tio år sen och nästan varje IT-tjänst vi skulle designa var en web-shop av något slag. 😉
  Ser fram emot att det ska komma till Linköping också, Ekolådan har vi ju haft här sedan ett par år – så det borde absolut finnas en marknad för Matfrid också.

 2. Lotta says:

  Kul att ni gillade första leveransen! Vi …eller hmmm, snarare Martin har märkt, det är han som lagar… att 30 minuter inte alltid räcker för att hinna en maträtt. Men i övrigt är vi också jättenöjda. Kalkonkorv hade man ju t ex inte provat/hittat själv. Sällan jag stoppar ner nått märkt “korv” överhuvudtaget 🙂

 3. Lotta says:

  “i varukorgen” skulle jag ha avslutat meningen med. Är visst lite trött. Så här kl 22 en lördag!! 😯 Jösses jag är som en pensionär 😀

 4. Sue says:

  Jösses jag är som en pensionär 😀

  Haha, underbart. Bara en halvtimme tidigare fick jag sms från en annan kompis med småbarn som oxå ansågs sig vara som en pensionär och tänkte gå och lägga sig.

 5. Sue says:

  Ser fram emot att det ska komma till Linköping också,

  Hör av er till dem så de vet att intresse finns och lobba bland andra ni känner. Kan tänka mig att det kommer ploppa upp fler såna här företag lite här och var. Suverän tjänst!

 6. Kjellis says:

  Och nu har de varit hos oss för första gången. Aldrig tidigare har en kålrabbi hittat till vårt kylskåp…

 7. John says:

  Haha – nä, ingredienser som vi tidigare inte ens hört talas om är nu vardagsmat! 😀

 8. Sue says:

  Nämen oj så spännande!! Är det dessa recept?
  A) Piffiga pangasiuspaket
  B) Renskavsyakiniku
  C) Saffranskyckling
  D) Potatis- och rotfruktsrakor

 9. Kjellis says:

  Yes indeed. Firren ligger och tinar i kylen as we write.

 10. Sue says:

  Fränt! Vi kör varannan vecka så denna meny kommer inte till vårt hus tyvärr 🙁 Kanske drar vi igång varje vecka framöver men vi får se.

 11. Kjellis says:

  Oh, så gott det var! Det blev sex paket, lite mkt för två personer… Det var nämligen mer fisk än receptet föreskrev. Precis som hon sa i veckobrevet. Så det blir fisk till lunch i morgon också…

 12. Sue says:

  Ah, trevligt! Det var hur trist som helst att bestämma både lunch och middag idag. Nackdelen med Middagsfrid är att man blir slöare de dagar man inte har det.. Snacka om i-landsproblem.

 13. Kjellis says:

  He, he… ja, vi får väl vara glada så länge det är sådana vi samlar på.
  Jag känner mig redan helnöjd med Middagsfrid iaf. Det är ju faktiskt ganska många plus-grejer man betalar för.

  I morgon blir det Yakiniku till middag, och dessutom två lunchlådor. Himla käckt!

 14. […] ganska många veckor med Middagsfrid kände vi att det var dax att prova något nytt. Vår kollega Helena har kört Linas matkasse ett […]

Kommentera