Slumpad post: Mamma
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Fisk i båt

| 2008-09-08, 9:20

För några veckor sen köpte vi ett par Polka dot-botior till akvariet. De är släkt med de Dario-botior (Bo och Bror) som inköptes i början av året. En av Dario-botiorna hade dött och eftersom de är stimfiskar ska de inte vara ensamma. Botior är ganska festliga fiskar som fräser omkring på botten och äter alger och sniglar.

Vi köpte även ett litet “skeppsvrak” att ha i akvariet. Inte minst för att botiorna gillar att ha någonstans att gömma sig.

Igår när jag skulle städa akvariet började jag med att ta upp skeppsvraket. Jag tittade noga efter räkor och fiskar så de inte följde med upp och la det i en hink för att sedan rengöra det.

När jag sen stod och tvättade skeppsvraket hoppade det ändå ur en Polka dot-botia, som sprattlande hamnade i vasken. Som tur var hann jag fånga upp den med en håv innan han försvann ner i avloppet och återbörda honom till akvariet. Hoppas han inte tog alltför stor skada…6 kommentarer to “Fisk i båt”

 1. Niklas says:

  heheh…sa du “å bluppfisk” oxå? 😀

 2. Sue says:

  Som jag minns det var det nog lite mindre rumsrena ord jag hörde…

 3. John says:

  Ja, det undslapp mig några osande eder… 😳

 4. Fredrik says:

  Kan bli dyrt att städa ibland.

 5. Sue says:

  Hehe…

 6. John says:

  Har sett båda Poka-dot botiorna och de verkar vara vid god vigör, så han tog nog ingen skada trots allt! 😀

Kommentera